Livsstilsendring

Klaudia la om livsstilen - gikk ned 42 kilo

- Etter hvert fant jeg ut at det som skulle til var et balansert kosthold, stahet og utholdenhet. Jeg sluttet å tenke «jeg er på diett» og tenkte heller «jeg spiser passe».

LA OM LIVSSTILEN: Etter to forholdsvis tette graviditeter satt Klaudia igjen med flere kilo for mye på kroppen. Gjennom en total endring av livsstilen, klarte hun å gå ned hele 42 kilo. FOTO: Privat
LA OM LIVSSTILEN: Etter to forholdsvis tette graviditeter satt Klaudia igjen med flere kilo for mye på kroppen. Gjennom en total endring av livsstilen, klarte hun å gå ned hele 42 kilo. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg får så ofte spørsmål om hvordan jeg som alenemor for to små barn har klart å gå ned så mye i vekt. Jeg håper derfor at min historie kan inspirere andre, sier Klaudia Orenkiewicz.

Tobarnsmoren kommer opprinnelig fra Polen og har bodd i Norge i mer enn 14 år. Her trives hun godt i jobben som personlig assistent, hvor hun blant annet hjelper eldre og syke med hverdagsoppgaver.

Men i likhet med mange andre kvinner, opplevde Klaudia at hun etter to forholdsvis tette graviditeter satt igjen med noen kilo for mye på kroppen.

Med lange arbeidsdager og aleneansvar for barna Viktor (4) og Zofia (2,5) var det lite rom i hverdagen for trening. På det meste veide den 170 cm lange kvinnen 104 kilo.

– Det var min egen feil da jeg ikke tenkte nok over hva og hvor mye jeg spiste. Jeg hadde nok en innstilling om at jeg «spiste for to», men i etterkant har jeg skjønt at dette slett ikke er nødvendig, sier hun.

Hadde ikke energi til å gå tur med barna

De første månedene etter den siste graviditeten var imidlertid tøff. Klaudia følte seg stresset og slet med dårlig helse. Situasjonen ble dessuten ikke bedre av at hun ble alenemor da datteren bare var seks måneder gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer