Underlivsplager

- Klemming og pilling vil føre til mer irritasjon og betennelse i området

Eksperten deler sine beste råd for å unngå plagen!

INNGRODD HÅR: Har du opplevd å fått et inngrodd hår i underlivet? Dette bør du gjøre for å unngå problemet!  Foto: Shutterstock / Niran Phonruang
INNGRODD HÅR: Har du opplevd å fått et inngrodd hår i underlivet? Dette bør du gjøre for å unngå problemet! Foto: Shutterstock / Niran Phonruang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du ofte barberer eller vokser underlivet har du kanskje opplevd å få et inngrodd hår, som både kan være irriterende og ubehagelig. Dette skjer når håret vokser litt ut, før det gjør en helomvending og setter kursen innover igjen, noe som ofte resulterer i en kviseaktig byll (papel) som kan gi rød hud, hevelse og ubehag. 

Men hvorfor skjer egentlig dette? Ann-Kristin Stokke, som er fagsjef hos Skintific AS, forteller til KK.no at inngrodde hår er et relativt vanlig problem som forekommer ved voksing og barbering.

- Dette skjer når håret vokser tilbake inn i huden og danner en papel, en liten knuteformet fortykkelse i huden. Det skyldes primært at vi vokser eller barberer områdene det oppstår i, i tillegg forsterkes det gjerne av faktorer som feil teknikk og dårlig hygiene både ved voksing og barbering. Hårene i områdene som ofte rammes er også krøllete, de har dermed en mer buet hårfollikkel, som gjør at vinkelen på håret som skal vokse ut, lettere vokser tilbake i huden. Bakteriefloraen i disse områdene bidrar også til den betente papelen, forklarer hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer