Køkultur på sitt beste

Ny bok om folkeskikk: Slik skal du oppføre deg i butikken.

TÅLMODIGHET: Hvordan blir man egentlig god på å stå i kø? FOTO: NTB Scanpix
TÅLMODIGHET: Hvordan blir man egentlig god på å stå i kø? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Etter stirring og smatting kommer dårlig køkultur på lista over ting som irriterer oss i redaksjonen. Det er sikkert mange som kan si seg enige der, og det er lov til å irritere seg over de som ikke klarer å stå i kø. Er det ikke?

Det å enten sitte, eller stå rett opp og ned i kø, er en tålmodighetsprøve de fleste av oss er borti i løpet av en dag. Det er jo faktisk ikke alltid det ender like hyggelig, for det er rart med det; her kan det være mye stress og irritasjoner samlet opp.

Sigrid Sollund, som er journalist og programleder i NRKs debattprogram Dagsnytt 18, samt kvinnen bak boken Hersketeknikker - nyttige og nådeløse, gir oss kjøreregler for en vellykket handletur i sin nye bok Skikk og bruk.

Boken introduserer oss for enkle tips og regler som kan hjelpe oss mennesker med å trives sammen i alle tenkelige settinger.

Kapittelet «På butikken» tar blant annet for seg seieren man føler i det den som sniker i køen blir ferska, spørsmålet om hvorvidt det er innafor å snakke i telefon når dine varer ruller mot betalingen, og hvor mange smaksprøver man kan forsyne seg med før det blir tyveri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer