Sykemeldt på grunn av stress

Kollapset av stress. Slik fant Gry veien tilbake

Kroppen prøvde å si fra, men Gry (51) ignorerte kroppens signaler. Etter at hun kollapset på jobb kom hjelpen fra uventet hold.

BRA FOR PSYKEN: Foran veven klarer Gry å senke skuldrene. Da hun var sykmeldt hadde den gode atmosfæren og det trygge fellesskapet i vevstua stor betydning. Foto: Guro Lindseth Nes
BRA FOR PSYKEN: Foran veven klarer Gry å senke skuldrene. Da hun var sykmeldt hadde den gode atmosfæren og det trygge fellesskapet i vevstua stor betydning. Foto: Guro Lindseth Nes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da kroppen forsøkte å gi beskjed om å roe ned, valgte Gry å fortsette som før. Det kostet henne fire år ute av arbeidslivet. Trolig enda flere, hadde det ikke vært for den lille røde vevstua med det gode fellesskapet.

Du kan ikke unngå å legge merke til det allerede ved inngangen. Dørbjellen plinger gammelmodig og blander seg med duften av nytraktet kaffe – pulsen senker seg umiddelbart, og du kjenner det på kroppen. Her slipper ikke stresset inn dørene.

Kollapset av stress

I 2012 begynte Gry Aasland (51) å pendle fra Jondalen i Kongsberg til Helsfyr i Oslo. Med full stilling som change manager i et IT-firma, var det mange baller i luften på samme tid, i tillegg til lang reisevei morgen og kveld. På et tidspunkt prøvde kroppen å si ifra, men ettersom Gry er en person som ikke har for vane å gi seg, fortsatte hun som før. Så kom smellen, og hun kollapset på jobb. En «overdose» stress gjorde at hun ikke engang husket at hun hadde kjørt bil fra Jondalen til Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer