Løping

Kom i løpeform på rekordtid

Her er 3 knalleffektive økter som hjelper deg i gang.

EFFEKTIV TRENING: Løping er en av de mest effektive formen for trening, sier tidligere toppidrettsutøver innen løping - Hanne Lyngstad. Foto: lzf - Fotolia
EFFEKTIV TRENING: Løping er en av de mest effektive formen for trening, sier tidligere toppidrettsutøver innen løping - Hanne Lyngstad. Foto: lzf - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Ja, løping slår faktisk det meste!

Ifølge Hanne Lyngstad, tidligere toppidrettsutøver innen løping, er det antagelig en av de mest effektive formene for trening som finnes. 

- Du kan stort sett gjøre det hjemmefra, og det i seg selv er tidsbesparende. I tillegg har løping den fordelen at du bruker hele kroppen samtidig; bein, armer, mage og rygg. Du får også fordelen av å trene cardio (hjerte og blodomløpet) når du løper. Det er bra for et langt og lykkelig liv, sier  Lyngstad, som nå jobber som Tech Rep og løpeekspert for Adidas.

LES OGSÅ: Slik trener du deg stressfri!

Slik kommer du i gang

Har det gått en liten stund siden du løp sist, kan det hende du trenger et ekstra dytt for å komme i gang.

- Først må man jo ha en grunn for å begynne med løping. Hva er motivasjonen for å begynne? 

- For de fleste som er ferske i gamet, så er ofte utfordringen HVA slags løpetrening man skal gjøre. Å ha en avtale med noen eller en utfordring, som for eksempel et løp du skal delta på, vil alltid hjelpe på motivasjonen, mener Lyngstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer