Covid smitte

Korona: Hvor lenge er man smittsom?

Du kan være smittsom både før og etter symptomer. Her forteller FHI hvor mange dager man oftest er smittsom og hvor lenge etter symptomene kom du kan anta at du er smittefri.

COVID SMITTE: Hvor lenge er man smittsom om man er smittet med korona? Det svarer FHI på her. Foto: NTB/Shutterstock
COVID SMITTE: Hvor lenge er man smittsom om man er smittet med korona? Det svarer FHI på her. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) kan sommerbølgen med korona være nær toppen - og de venter at den snur i løpet av juli. Likevel: De påpeker at situasjonen fortsatt er uforutsigbar, og at nye varianter kan endre situasjonsbildet.

Men hva med deg som er syk eller som blir smittet i løpet av bølgen nå - eller du som skal treffe noen i ferien som plutselig får korona:

Hva bør du vite om hvor lenge man er smittsom? Og når er det greit å treffe andre uten å være redd for å bli smittet eller å smitte andre?

Fagdirektør Frode Forland i FHI svarer om smitte nedenfor.

Koronasymptomer nå

Forland forteller at den varianten som dominerer i Norge nå kalles BA. 5 og er en undervariant av omikron.

Vi.no har tidligere skrevet om koronasymptomene du skal være oppmerksom på nå - og som Forland oppsummerer om symptomene:

- De vanligste symptomene er vondt i halsen, vondt i hodet, feber, hoste, generell sykdomsfølelse og trøtthet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.