Pollenallergi:

Kraftig start på årets pollensesong

Carina Øglænd har lært seg å bli glad i regnet - hard trening i oppholdsvær kan gjøre henne syk.

POLLENALLERGI: Carina Øglænd har pollenallergi, og må gjøre tilpasninger hele sesongen for å ikke bli syk. FOTO: Monica Skjørdal
POLLENALLERGI: Carina Øglænd har pollenallergi, og må gjøre tilpasninger hele sesongen for å ikke bli syk. FOTO: Monica Skjørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens våren for noen av oss først og fremst betyr sol, utepils og utetrening, er den for andre også ensbetydende med rennende nese, kløende øyne og tretthet.

- Det er nesten som å være evig forkjøla. Du blir slapp og sliten og jeg pleier å si at jeg går litt i dvale. Det blir tyngre å komme seg ut på trening, forteller Carina Ødegård Øglænd, som er en av omkring én million med pollenallergi i Norge.

LES OGSÅ: Forkjølelse eller allergi?

Tøff start på pollensesongen

En lang og kald vinter forkorter i år pollensesongen litt, men til gjengjeld kan den bli ekstra kraftig.

- Ja, i hvert fall i starten. Pollensesongen i år blir kortere enn vanlig. Spesielt på Østlandet og i Trøndelag blir den nok en måned kortere fordi vi har hatt en lang vinter som har gjort at modninga er holdt tilbake, forteller Hallvard Ramfjord, pollenanalytiker ved Norges Astma- og allergiforbunds pollenvarslingsteneste.

Utover i sesongen er det imidlertid ingen grunn til at det skal bli noe verre enn tidligere. Pollenet som sprer seg i disse dager har hengt i rakler på trærne siden i høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer