Endometriose

– Krysser fingrene for at ingenting blir ødelagt «der nede». Jeg vil bli mamma

Malin (34) åpner opp om sykdommen som kan sette en stopper for drømmen om å få biologiske barn.

ENDOMETRIOSE: Malin Nesvoll snakker ut om hvor tøft det kan være å stå sykdommen. FOTO: Privat
ENDOMETRIOSE: Malin Nesvoll snakker ut om hvor tøft det kan være å stå sykdommen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Malin Nesvoll (34) er ikke redd for å by på seg selv og snakker gjerne «rett fra levra». I 2022 gikk hun gjennom det som skulle være en enkel kikkhullsoperasjon for å fjerne en cyste i eggstokken. Det viste seg at hun hadde endometriose.

Det er en tilstand hvor vev som ligner livmorslimhinnen vokser utenfor livmorhulen. Det kan være smertefullt og tilstanden kan gjøre det utfordrende å bli gravid for mange kvinner, ifølge Helsenorge.

Etter operasjonen delte hun åpenhjertig om bekymringene rundt det å skulle få egne barn med KK.

NYOPERERT: Det som skulle være en enkel kikkhullsoperasjon, ble plutselig mye mer dramatisk. KK har fått tillatelse til å publisere disse bildene. Foto: Privat.
NYOPERERT: Det som skulle være en enkel kikkhullsoperasjon, ble plutselig mye mer dramatisk. KK har fått tillatelse til å publisere disse bildene. Foto: Privat. Vis mer

– Det er en kronisk sykdom som kan gjøre det vanskelig å bli gravid. Tenk om jeg aldri kan få barn, det er en skummel tanke for jeg har veldig lyst på barn en dag.

«Rykk tilbake til start»

Da Malin Nesvoll nylig gjestet podkasten The Kåss Furuseth med Else Kåss Furuseth, åpnet hun opp om ønsket om å bli mor. Hun vet at sykdommen kan gjøre det vanskeligere, og hun uttrykker at singeltilværelsen, sykdommen og alderen bekymrer henne med tanke på å få biologiske barn.

På Instagram åpner hun opp om hvor krevende situasjonen har vært å stå i det siste året.

– Ladies and gents I present to you: «Rykk tilbake til start» – en historie om norsk kvinnehelse, skriver hun til flere bilder av seg selv i sykesengen og en lengre tekst om hvordan det siste året har vært for henne.

Mens håpet var at smertene skulle avta etter operasjonen der det ble oppdaget endometriose, ble smertene istedenfor sterkere i etterkant. Og har vedvart.

Vil bli mamma

Mens hun venter på ny runde hos gynekolog med henvisning til sykehuset, er hun ikke i tvil om hva den neste tiden innebærer:

– Så enn så lenge er det bare å hamstre naproxen, fylle varmeflaska og la smertene stå til og bare krysse fingra for at ikke ting bli ødelagt nedi der, skriver hun ærlig, og avslutter:

– For jeg vil så gjerne bli mamma en dag!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer