Overgangsalder

– Kvinner må få vite at det går an å få hjelp

Helena Enger vil knuse mytene om overgangsalderen. Hun vil fortelle om hva som hjelper mot plagene, og gi kvinner bedre helse og økt livskvalitet.

ERFAREN GYNEKOLOG: Helena Enger har lang fartstid som gynekolog og brenner for kvinnehelse. Hun er opptatt av at de som opplever at overgangsalderen påvirker livskvaliteten negativt, kan få det bedre. Foto: Morten Eik
ERFAREN GYNEKOLOG: Helena Enger har lang fartstid som gynekolog og brenner for kvinnehelse. Hun er opptatt av at de som opplever at overgangsalderen påvirker livskvaliteten negativt, kan få det bedre. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Kvinner må få vite at det går an å få hjelp, sier Helena Enger (57), der hun sitter i sofaen. Blikket er mildt, lyttende. Stemmen er lav, myk.

Helena er lege og spesialist i gynekologi og fødselssykdommer. Vi møter henne hjemme i boligen på Smestad, i en stue med store vinduer og uten gardiner, der høstsolen fritt strømmer gjennom glassflatene og leker med de mørkeblonde krøllene hennes.

Ryggen er rett, hendene hviler i fanget. Hun har en egen ro ved seg. En ro som gir deg en følelse av trygghet. Og det oppstår et behov i deg for å fortelle henne alt – alt om dine små plager og bekymringer i livet.

Overgangsalderen

Noen merker plagene veldig sterkt – for andre er plagene nesten ikke til stede. Noen har plager i ganske kort tid – andre har plager som varer i mange år, eller livet ut.

Kanskje husker du hvordan mor eller tante brått kunne bli rød og svett og stakk hodet ut av vinduet eller inn i fryseboksen for å kjøle seg ned?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.