Adhd Hos Jenter

Kvinner med ADHD er sjeldent hyperaktive bråkmakere

Mens menn oftere har mer utagerende adferd, har kvinnen oftere problemer på den emosjonelle siden.

ADHD: - Hvis du tar for deg alle med ADHD så vil man ikke se noen genetisk forskjell på symptomene hos kvinner og menn, men fremtoningen kan være annerledes, forklarer spesialpedagog, Michael B. Lensing. Foto: Shutterstock / PKpix
ADHD: - Hvis du tar for deg alle med ADHD så vil man ikke se noen genetisk forskjell på symptomene hos kvinner og menn, men fremtoningen kan være annerledes, forklarer spesialpedagog, Michael B. Lensing. Foto: Shutterstock / PKpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når vi snakker om ADHD vil kanskje «hyperaktivitet» og «konsentrasjonsvansker» være noe av det første du tenker på. Og selv om dette er viktige symptomer er det ikke nødvendigvis slik at alle med ADHD oppfører seg likt.

– De fleste undersøkelsene på ADHD har blitt gjort på gutter i en viss barnealder. Men unge voksne klatrer for eksempel ikke lenger i trær eller er urolige i klasserommet, sier Michael B. Lensing, konstituert seksjonsleder ved Nasjonalt kompetansesenter for nevroutviklingsforstyrrelser og hypersomnier (NevSom) til KK.no.

LES OGSÅ: Bipolar eller deprimert?

Spesialpedagogen som selv har skrevet en doktorgrad om voksne med ADHD, forteller at hyperaktiviteten hos voksne kan utspille seg mer som grader av indre rastløshet – spesielt når det kommer til kvinner.

– Hvis du tar for deg alle med ADHD så vil man ikke se noen genetisk forskjell på symptomene hos kvinner og menn, men fremtoningen kan være annerledes. Jentenes hyperaktivitet kan nok være mindre motorisk fremtredende, men de kan kanskje heller være noe mer skravlete, forklarer han. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer