Baksnakke

- Kvinner med lav selvfølelse føler nok i stor grad at andre kvinner er konkurrenter

Kan faktisk skade ditt eget selvbilde og selvfølelse.

BAKSNAKKING: Hvorfor er det egentlig slik at vi kvinner baksnakker hverandre oftere enn menn? Burde vi ikke heller gjøre motsatt - snakke pent om hverandre? Foto: Shutterstock / sanjagrujic
BAKSNAKKING: Hvorfor er det egentlig slik at vi kvinner baksnakker hverandre oftere enn menn? Burde vi ikke heller gjøre motsatt - snakke pent om hverandre? Foto: Shutterstock / sanjagrujic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Har du sett hvor mye hun har lagt på seg?», «Så hun seg ikke i speilet før hun gikk ut eller?», «Herregud, det skjørtet var altfor kort», «Hun tror hun er verdens deiligste» ...

Dette er setninger mange antagelig har overhørt (eller sagt selv) på venninnemiddager, kafeturer eller fester. Men hva er egentlig grunnen til at vi jenter har en tendens til å snakke nedsettende og sladre om hverandre? Og det i langt større grad enn menn?

LES OGSÅ: Slik får du bedre selvfølelse

Dette spørsmålet stilte komiker Ørjan Burøe i fjor, da han skrev en lang kommentar om temaet, som fikk mye oppmerksomhet. 

- Det hele kom av at jeg tilfeldigvis stod like ved tre jenter en kveld på Latter. Da det kom ei rålekker dame i en rød, lårkort kjole inn døra, hørte jeg en av de tre jentene ved siden av meg si «Herregud, hun har kledd seg som hora til julenissen».

- Da tenkte jeg «Hva i alle dager er det dere sier?» Jeg klarte ikke dy meg, og sa at de burde applaudert henne, for hun strålte jo som kvinne. 

Har sammenheng med dårlig selvfølelse

Men hva er forklaringen? Er det sjalusi, misunnelse, eller noe helt annet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer