Ny undersøkelse:

Kvinner trener mer styrketrening

Styrketrening er blitt mer populært, og flere kvinner enn menn trener det.

STYRKETRENING: Aktivitetsnivået til den norske befolkningen holder seg stabilt, men flere velger styrketrening. FOTO: NTB scanpix
STYRKETRENING: Aktivitetsnivået til den norske befolkningen holder seg stabilt, men flere velger styrketrening. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Å holde seg i aktivitet og trene er viktig for å holde seg sunn og frisk. I Norge er mange opptatt av å være i aktivitet ute i frisk luft, som å gå tur i skogen eller gå på ski. Likevel velger flere treningformer som styrketrening og gruppetrening.

I årets Levekårsundersøkelse fra Statistisk sentralbyrå kommer det frem at styrketrening er blitt mer populært, og at flere kvinner enn menn trener styrke.

Forebygger skader og sykefravær

Undersøkelsen viser at det er forskjell på hvordan menn og kvinner trener. Begge kjønn trener omtrent like mye, men det er større forskjeller i treningsformene. Flere kvinner enn menn velger styrketrening. 47 prosent kvinner svarer de har trent styrke, mot 44 prosent menn.

KKs treningsekspert, Christian Torp, sier det er viktig å trene og være aktiv fordi det bedrer helsen vår både fysisk og psykisk. I tillegg er styrketrening bra fordi du kan trene hele kroppen og alle musklene, og er med på å forebygge plager og sykdommer.

- Styrketrening styrker skjelettet og muskulaturen, og gjør deg sterkere til å holde deg selv oppreist og tåle mer. Og det forebygger belastningskader, som er en av de største grunnene til sykefravær i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer