Eggerøre:

Lag perfekt eggerøre i stekeovnen!

Perfekt når du skal ha familie og venner over på frokost.

EGGERØRE I STEKEOVNEN: Pleier du å steke eggerøre i pannen? Det funker fint til tre eller fire porsjoner, men skal du ha hele familien over kan det imidlertid lønne seg å steke eggerøren i stekeovnen! Foto: Shutterstock / Piyato
EGGERØRE I STEKEOVNEN: Pleier du å steke eggerøre i pannen? Det funker fint til tre eller fire porsjoner, men skal du ha hele familien over kan det imidlertid lønne seg å steke eggerøren i stekeovnen! Foto: Shutterstock / Piyato Vis mer
Publisert

Skal du ha hele familien eller kanskje vennegjengen over på frokost? Da er det ypperlig å servere eggerøre! Den er mettende, næringsrik og passer perfekt til alt fra laks og spekemat, til brød og rundstykker.

Det er ikke vanskelig å lage eggerøre, men skal du lage en stor porsjon kan det være stekepannen din ikke rommer alt, og du risikerer å bli stående og røre i opptil 30 minutter før den er ferdig.

Dette er tid du heller kan bruke til å dekke på eller fikse det andre som skal fram på bordet. Så da er vårt geniale tips til deg å ta i bruk stekeovnen når du skal lage eggerøre. Det er enkelt, gir deg perfekt og luftig eggerøre, og frigjør mye tid.

LES OGSÅ: Syv vanlige eggerøre-feil

Slik steker du eggerøre i ovnen

Her er oppskriften på eggerøre til en hel bataljon. Du kan selvsagt bruke ovnen til å lage mindre porsjoner også, men da trenger ikke eggerøren stå like lenge inne før den er ferdig.

Til 12 porsjoner trenger du følgende:

  • 24 egg
  • 100 g smeltet smør
  • 3 ts salt
  • 6 dl melk
  • Eventuelt litt ost eller gressløk


Slik gjør du: Sett ovnen på 175 grader. Ha eggene i en stor bolle, tilsett salt og visp det godt sammen. Spe på melken mens du visper. Hell smeltet smør i en ildfast form. Hell over eggerøren og sett den inn i midten av ovnen. Etter 10 minutter rører du rundt med en sleiv, og har i ost, gressløk eller annet du vil smaksette med. Stek eggerøren i 10 til 15 minutter til, eller til alt har stivnet. Så er den ferdig. Server med godt brød, et stort utvalg pålegg og nytrukket kaffe!

LES OGSÅ: Eggerøre med laks og spinat

Ikke glem bacon ved siden av eggerøren

Men glem for all del ikke bacon! For de fleste er det et must å ha noen baconstriper ved siden av eggerøren, og vi er vel enige i at frokostfavoritten bør være godt stekt og skikkelig spretten og sprø.

Du pleier kanskje å steke bacon i stekepanna? Selv om det er skjønt å høre den knitrende lyden, kan det være en ganske grisete affære. Fettet fra pannen spretter til alle kanter, og stekeosen setter seg i klær og tekstiler. Ikke minst kan det ta lang tid å steke opp nok bacon hvis dere er mange.

Dersom du er villig til å prøve noe nytt, bør du heller steke baconskivene dine i ovnen. Her går det både raskere og lettere, og du får faktisk et enda sprøere og bedre resultat. Du trenger bare å ta fram en stekeplate du kler med et bakepapir, der du danderer alle de fine skivene dine side om side. Så setter du platen i ovnen på 200 grader i 15 minutter, mens du koker kaffe og dekker bordet.

Når baconet har fått en helstekt farge, tar du det ut og legger det på en bit tørkerull for å tørke bort smeltet fett.

Et godt tips! Hell fettet som er igjen i stekeplaten i et syltetøyglass, og sett det i kjøleskapet, så har du stekefett med god smak til en annen gang.

LES OGSÅ: Slik koker du egget perfekt

Og er de egentlig trygge å spise? Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer