Skal du ha hele familien eller kanskje vennegjengen over på frokost? Da er det ypperlig å servere eggerøre! Den er mettende, næringsrik og passer perfekt til alt fra laks og spekemat, til brød og rundstykker.
Det er ikke vanskelig å lage eggerøre, men skal du lage en stor porsjon kan det være stekepannen din ikke rommer alt, og du risikerer å bli stående og røre i opptil 30 minutter før den er ferdig.
Dette er tid du heller kan bruke til å dekke på eller fikse det andre som skal fram på bordet. Så da er vårt geniale tips til deg å ta i bruk stekeovnen når du skal lage eggerøre. Det er enkelt, gir deg perfekt og luftig eggerøre, og frigjør mye tid.
LES OGSÅ: Syv vanlige eggerøre-feil
Slik steker du eggerøre i ovnen
Her er oppskriften på eggerøre til en hel bataljon. Du kan selvsagt bruke ovnen til å lage mindre porsjoner også, men da trenger ikke eggerøren stå like lenge inne før den er ferdig.
Til 12 porsjoner trenger du følgende:
- 24 egg
- 100 g smeltet smør
- 3 ts salt
- 6 dl melk
- Eventuelt litt ost eller gressløk
Slik gjør du: Sett ovnen på 175 grader. Ha eggene i en stor bolle, tilsett salt og visp det godt sammen. Spe på melken mens du visper. Hell smeltet smør i en ildfast form. Hell over eggerøren og sett den inn i midten av ovnen. Etter 10 minutter rører du rundt med en sleiv, og har i ost, gressløk eller annet du vil smaksette med. Stek eggerøren i 10 til 15 minutter til, eller til alt har stivnet. Så er den ferdig. Server med godt brød, et stort utvalg pålegg og nytrukket kaffe!
LES OGSÅ: Eggerøre med laks og spinat
Ikke glem bacon ved siden av eggerøren
Men glem for all del ikke bacon! For de fleste er det et must å ha noen baconstriper ved siden av eggerøren, og vi er vel enige i at frokostfavoritten bør være godt stekt og skikkelig spretten og sprø.
Du pleier kanskje å steke bacon i stekepanna? Selv om det er skjønt å høre den knitrende lyden, kan det være en ganske grisete affære. Fettet fra pannen spretter til alle kanter, og stekeosen setter seg i klær og tekstiler. Ikke minst kan det ta lang tid å steke opp nok bacon hvis dere er mange.
Dersom du er villig til å prøve noe nytt, bør du heller steke baconskivene dine i ovnen. Her går det både raskere og lettere, og du får faktisk et enda sprøere og bedre resultat. Du trenger bare å ta fram en stekeplate du kler med et bakepapir, der du danderer alle de fine skivene dine side om side. Så setter du platen i ovnen på 200 grader i 15 minutter, mens du koker kaffe og dekker bordet.
Når baconet har fått en helstekt farge, tar du det ut og legger det på en bit tørkerull for å tørke bort smeltet fett.
Et godt tips! Hell fettet som er igjen i stekeplaten i et syltetøyglass, og sett det i kjøleskapet, så har du stekefett med god smak til en annen gang.
LES OGSÅ: Slik koker du egget perfekt