EGGERØRE I STEKEOVNEN: Pleier du å steke eggerøre i pannen? Det funker fint til tre eller fire porsjoner, men skal du ha hele familien over kan det imidlertid lønne seg å steke eggerøren i stekeovnen! Foto: Shutterstock / Piyato
EGGERØRE I STEKEOVNEN: Pleier du å steke eggerøre i pannen? Det funker fint til tre eller fire porsjoner, men skal du ha hele familien over kan det imidlertid lønne seg å steke eggerøren i stekeovnen! Foto: Shutterstock / Piyato Vis mer

Eggerøre:

Lag perfekt eggerøre i stekeovnen!

Perfekt når du skal ha familie og venner over på frokost.

Publisert

Skal du ha hele familien eller kanskje vennegjengen over på frokost? Da er det ypperlig å servere eggerøre! Den er mettende, næringsrik og passer perfekt til alt fra laks og spekemat, til brød og rundstykker.

Det er ikke vanskelig å lage eggerøre, men skal du lage en stor porsjon kan det være stekepannen din ikke rommer alt, og du risikerer å bli stående og røre i opptil 30 minutter før den er ferdig.

Dette er tid du heller kan bruke til å dekke på eller fikse det andre som skal fram på bordet. Så da er vårt geniale tips til deg å ta i bruk stekeovnen når du skal lage eggerøre. Det er enkelt, gir deg perfekt og luftig eggerøre, og frigjør mye tid.

LES OGSÅ: Syv vanlige eggerøre-feil

Slik steker du eggerøre i ovnen

Her er oppskriften på eggerøre til en hel bataljon. Du kan selvsagt bruke ovnen til å lage mindre porsjoner også, men da trenger ikke eggerøren stå like lenge inne før den er ferdig.

Til 12 porsjoner trenger du følgende:


Slik gjør du: Sett ovnen på 175 grader. Ha eggene i en stor bolle, tilsett salt og visp det godt sammen. Spe på melken mens du visper. Hell smeltet smør i en ildfast form. Hell over eggerøren og sett den inn i midten av ovnen. Etter 10 minutter rører du rundt med en sleiv, og har i ost, gressløk eller annet du vil smaksette med. Stek eggerøren i 10 til 15 minutter til, eller til alt har stivnet. Så er den ferdig. Server med godt brød, et stort utvalg pålegg og nytrukket kaffe!

LES OGSÅ: Eggerøre med laks og spinat

Ikke glem bacon ved siden av eggerøren

Men glem for all del ikke bacon! For de fleste er det et must å ha noen baconstriper ved siden av eggerøren, og vi er vel enige i at frokostfavoritten bør være godt stekt og skikkelig spretten og sprø.

Du pleier kanskje å steke bacon i stekepanna? Selv om det er skjønt å høre den knitrende lyden, kan det være en ganske grisete affære. Fettet fra pannen spretter til alle kanter, og stekeosen setter seg i klær og tekstiler. Ikke minst kan det ta lang tid å steke opp nok bacon hvis dere er mange.

Dersom du er villig til å prøve noe nytt, bør du heller steke baconskivene dine i ovnen. Her går det både raskere og lettere, og du får faktisk et enda sprøere og bedre resultat. Du trenger bare å ta fram en stekeplate du kler med et bakepapir, der du danderer alle de fine skivene dine side om side. Så setter du platen i ovnen på 200 grader i 15 minutter, mens du koker kaffe og dekker bordet.

Når baconet har fått en helstekt farge, tar du det ut og legger det på en bit tørkerull for å tørke bort smeltet fett.

Et godt tips! Hell fettet som er igjen i stekeplaten i et syltetøyglass, og sett det i kjøleskapet, så har du stekefett med god smak til en annen gang.

LES OGSÅ: Slik koker du egget perfekt

Og er de egentlig trygge å spise? Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer