Symptomer På Lavt Stoffskifte

Lavt stoffskifte ødela 11 år av Kristins liv

Hun hanglet seg gjennom mange år med tretthet og følte seg ubrukelig i arbeidslivet. Slik fikk hun omsider hjelp!

LAVT STOFFSKIFTE HAR MANGE SYMPTOMER: Trøtthet, kuldefølelse, depresjon, svimmelhet med mer. - Tilstanden er veldig slitsom for kroppen, sier Kristin Lyng Nielsen. Foto: Carina Johansen
LAVT STOFFSKIFTE HAR MANGE SYMPTOMER: Trøtthet, kuldefølelse, depresjon, svimmelhet med mer. - Tilstanden er veldig slitsom for kroppen, sier Kristin Lyng Nielsen. Foto: Carina Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det ganske vanlig at allmennlegen tester stoffskiftet ditt dersom du er for eksempel er sliten, deprimert og tiltaksløs.

Symptomene på stoffskiftesykdom er ofte diffuse og vanlige. Lavt stoffskifte (hypotyreose) er en vanlig sykdom, som man regner med rammer 5-6 prosent av norske kvinner og 1-2 prosent av mennene. Forekomsten øker med økende alder, men sykdommen rammer også unge mennesker.

Lavt stoffskifte kommer nesten alltid av en svikt i skjoldbruskkjertelen, og ofte er det en betennelse som forårsaker svikten. Skjoldbruskkjertelen produserer hormonet tyroksin. Mangel på tyroksin gir flere og ulike symptomer.

LES OGSÅ: Lavt stoffskifte er en lavstatussykdom

Mange og vanlige symptomer

Ifølge Stoffskifteforbundet er dette vanlige symptomer på lavt stoffskifte:

Manglende energi, utmattelse og tretthet. Vektøkning, forstoppelse og muskel- og leddsmerter. Tiltaksløshet, depresjon, motløshet og lettrørt. Man kan ha problemer med konsentrasjon, hukommelse og søvn. Tørt hår, tørr hud og sprø negler kan også være tegn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer