Verdens mensdag 28. mai:

- Lederen ba meg ta meg sammen, for «alle jenter har mensen»

Krampetakene og smertene i magen var så sterke at Julie bare måtte vandre rundt på jobben.

STERKE MENSSMERTER: Etter at hun fikk diagnosen endometriose, synes Julie det har vært mye lettere å fortelle arbeidsgiveren sin den egentlige årsaken til sykefraværet. FOTO: Privat
STERKE MENSSMERTER: Etter at hun fikk diagnosen endometriose, synes Julie det har vært mye lettere å fortelle arbeidsgiveren sin den egentlige årsaken til sykefraværet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– De fleste gangene turte jeg ikke fortelle sannheten. Som oftest gikk jeg derfor på jobb med sterke smerter, selv om jeg burde ha vært hjemme, forteller Julie Nybakken Hansen (34).

Helt siden puberteten har hun slitt med kraftige blødninger og smerter i forbindelse med menstruasjonen, noe som har hatt en betydelig påvirkning på livskvaliteten.

For fire år siden fikk hun diagnosen endometriose, en tilstand som ifølge Helsenorge innebærer at vev som ligner livmorslimhinnen vokser utenfor livmorhulen. Et av de vanligste symptomene på endometriose, er kraftige smerter ved menstruasjon.

For Julie er det til tider så ille, at det er vanskelig å gå på jobb. Sterke blødninger som varer i flere uker av gangen, fører blant annet til at hun blir svært kvalm, svimmel og besvimer.

– Men det verste er når jeg får sterke smerter i nedre del av magen, det kjennes som knivstikk eller spark i eggstokkene. Jeg er en person som egentlig har veldig mye energi, men smertene fører til at jeg sover dårlig og jeg kan derfor bli veldig trøtt på dagtid, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer