Epilepsi:

- Legen ga meg en dødsdom, men jeg ville jo ikke dø fra barna mine

Tobarnsmoren Cathrine Adriaenssens (39) slet med epilepsi i mange år. Da hun la hun om kostholdet fikk hun seg en kjempeoverraskelse.

EPILEPSI: Etter mange år med anfall er Cathrine i dag helt frisk, takket være et enkelt kostråd fra en dyktig lege. Foto: Privat
EPILEPSI: Etter mange år med anfall er Cathrine i dag helt frisk, takket være et enkelt kostråd fra en dyktig lege. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Allerede som åtteåring fikk Cathrine Adriaenssens (39) det første anfallet. Hun ble sendt til sykehuset for kontroll og CT av hjernen, men da de ikke fant noe ble hun bare sendt hjem igjen.

Det tok mange år før noen skjønte at hun var rammet av en alvorlig sykdom.

- Jeg gjorde mye rart uten å være mentalt til stede, nesten som jeg sov, og jeg husket ingenting etterpå. Én gang snakket jeg engelsk på skolen i timesvis, og de andre trodde at jeg prøvde å være morsom, men jeg hadde et anfall og husket ingenting etterpå, forteller Cathrine åpenhjertig til KK.

Likevel måtte hun vente i over 10 år før hun fikk en diagnose. Som 19-åring fikk hun tatt en EEG-måling som viste at hun hadde epilepsi.

- Jeg hadde slitt med anfall i så mange år uten å vite hva det var. Det var veldig skummelt, forteller hun.

Mange år senere var det et enkelt kostråd fra en dyktig lege som reddet livet hennes.

- Legen sa at jeg kom til å dø

Etter Cathrine fikk diagnosen begynte hun på medisiner for å dempe krampene. Men etter en snowboard-ulykke i 2016 økte anfallene og epilepsien ble sterkere enn noen gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.