Ønsker abort:

- Legen sa jeg må være gravid til babyen dør i magen

Chloe Partridge fra Arizona fikk beskjed om at fosteret hennes ikke er levedyktig. Likevel får hun ikke abort. Nå går protesten hennes viralt.

MY BODY MY CHOICE: Bildet er tatt under en demonstrasjon 2. juli som følge av at dommen som sørget for kvinners rett til abort ble opphevet i høyesterett i USA. FOTO: NTB
MY BODY MY CHOICE: Bildet er tatt under en demonstrasjon 2. juli som følge av at dommen som sørget for kvinners rett til abort ble opphevet i høyesterett i USA. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sommeren har vært preget av flere skjebnesvangre hendelser både her hjemme i Norge og rundt om i verden. En av de dramatiske hendelsene vi har vært vitne til, var da USAs høyesterett den 24. juni opphevet dommen Roe v. Wade som har ivaretatt kvinners rett til abort i nærmere 50 år.

Nå er det opp til hver enkelt delstat å avgjøre om abort skal være lovlig eller ikke.

Foreløpig er det 13 delstater som forbyr abort og gjør det nesten umulig å få gjennomført en – med umiddelbar virkning. Noen stater tillater abort med strenge retningslinjer, mens andre igjen er mer liberale.

Både enkeltkvinner og leger er frustrert over situasjonen. Flere deler sine historier, og noen har startet innsamlingsaksjoner for å få muligheten til å reise til andre delstater hvor abort er lovlig.

Delstatene som tillater abort, merker en økende belastning på helsetjenesten. De merker stor pågang fra kvinner fra andre delstater som blir sendt av legen eller reiser på eget initativ for å få gjennomført en lovlig abort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer