Livmorhalskreft

Legene kaller Katrine (51) et mirakel

Hun tenkte ikke en gang på å sjekke seg da alt var bra. Ti år senere fikk hun livmorhalskreft. I dag er Katrine ufør og lever med to stomiposer pluss to nyredren.

STOMIER: Det tok tid å venne seg til stomiposene. Kathrine må leve med dem resten av livet, og har valgt åpenhet for å hjelpe andre. Foto: Privat
STOMIER: Det tok tid å venne seg til stomiposene. Kathrine må leve med dem resten av livet, og har valgt åpenhet for å hjelpe andre. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Jeg er ikke bitter, det er for sent å angre nå. Men jeg unner ingen andre den samme helsereisen som jeg har hatt, sier Katrine Kopperud Eriksen (51).

– Ikke prøver jeg å skylde på noen heller. Det å ta gynekologisk undersøkelse var bare helt fjernt for meg i ti år. Jeg kan ikke engang huske innkallingene fra Livmorhalsprogrammet, som jeg sikkert fikk.

Katrine snakker med Vi.no på telefonen fra hjemmet sitt i Sørumsand i Viken. Der bor hun sammen med ektemannen Øivind Eriksen (59). Da paret møttes i 2002, hadde hun ett og han to barn. De ble enige om ikke å få flere barn, men heller ta godt vare på dem de allerede hadde. Romantikken blomstret og alt så ut til å ligge til rette for et lykkelig samliv. Katrine og Øivind giftet seg, men livet har langt fra gått på skinner.

– Det er livet vi sammen har skapt med barn, barnebarn, familie og venner, som er limet i forholdet vårt, sier Øivind.

– Vi har måttet lære å vise at vi elsker hverandre på en annen måte, men jeg har aldri følt meg nærmere mannen min, legger Katrine til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer