Trøttheten var lammende:

Legene overså smertene hennes i 15 år

- Helt vanlig for kvinner som har født, var beskjeden. Men Beryl hadde bekhterevs sykdom.

Etter at hun fikk riktig diagnose og dermed også behandling, har Beryl Svanberg (62) kunnet leve som normalt. Foto: Magnus Gotander
Etter at hun fikk riktig diagnose og dermed også behandling, har Beryl Svanberg (62) kunnet leve som normalt. Foto: Magnus Gotander Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Som ung var Beryl Svanberg (62) gymnast med alt det innebar av hard trening og påfølgende stølhet. Hun hadde ofte vondt i kroppen, men tenkte ikke videre over det. Med tiden ble imidlertid smertene verre, hun hadde så vondt at hun ikke fikk sove. Det eneste som hjalp var å gå hvileløst rundt omkring om nettene.

Les også: Kvise var kreft

Iblant ble smertene lindret av et besøk hos kiropraktor, andre ganger fikk hun sprøyter med kortison.

Verre etter fødsel

– Etter at jeg fikk mitt første barn ble det enda verre. Da sa legen: «Du har jo fått barn, da får man vondt». De skyldte på bekkenløsning, husker Beryl.

Hun prøvde å lindre smertene på egen hånd: Hun trente så mye som hun over hodet rakk, gikk på dietter som utelukket enkelte matvarer, og hun testet kosttilskudd.

Les også: Graviditetstest kan avsløre sykdom - hos menn

– Den verste kuren var nok en japansk sopp som lå i vann. Det skulle liksom hjelpe å drikke dette vannet, men det gjorde det jo ikke. Jeg la enorme summer i ulike kurer, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.