Ble ufør som 17-åring:

Legens ansiktsuttrykk røpet overraskelse. Med ett skjønte Kristine at livet aldri ville bli som før.

Bare 17 år gammel ble Kristine Hjulstad uføretrygdet. Det norske velferdssystemet så ikke for seg at den kreftsyke jenta noensinne kunne ha en jobb. Nå er hun lege - med en helt spesiell forståelse for pasientene.

DRØMTE OM DIAGNOSEN: - Jeg drømte om natta at jeg hadde kreft, uten at jeg sa det til noen. Foto: Hege Landrø Johnsen
DRØMTE OM DIAGNOSEN: - Jeg drømte om natta at jeg hadde kreft, uten at jeg sa det til noen. Foto: Hege Landrø Johnsen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Jeg er opptatt av å dyrke det som er friskt, konstaterer ungdomskreftpasienten som ble lege selv.

Det Kristine Hjulstad (37) har vært gjennom, har gitt henne en spesiell ballast når hun møter andre mennesker som lege. Opprinnelig er hun fra Kongsberg. Nå bor hun nord i Trøndelag, der hun går gjennom nødvendig legetjeneste for å bli spesialist i urologi.

– Det er et langt løp, men er drømmen min. Jeg er av typen som har en slags positiv spire inni meg, uansett hva som skjer. Jeg har ofte lurt på hva det skyldes, men har ikke funnet et klart svar. Det ligger nok i personligheten min, sier hun.

Overraskende beskjed

Sykdommen rammet da hun var 16. Hun hadde følt seg slapp og tiltaksløs en god stund, på en måte som er uvanlig i den alderen.

-Jeg gikk ned i vekt. Skolearbeidet, som jeg alltid hadde fikset lett før, hadde jeg ikke særlig ork til. Jeg husker at jeg drømte om natta at jeg hadde kreft, uten at jeg sa det til noen. Man tenkte at det nok hadde naturlige grunner, husker hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer