Leppefillere:

Leppefillere: - Så ut til å sprekke når som helst

Svært mange tar fillere i leppene, men ikke alle er klar over risikoen de utsetter seg for. To kvinner forteller om sine skrekkopplevelser for å advare andre.

REAKSJON ETTER FILLER: Kristina Dorthea Skovly (31) opplevde marerittet da fillerbehandlingen ikke ble som forventet. Foto: Privat
REAKSJON ETTER FILLER: Kristina Dorthea Skovly (31) opplevde marerittet da fillerbehandlingen ikke ble som forventet. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Å fikse litt på utseendet sitt har blitt svært vanlig her til lands, og det er mange forskjellige klinikker som tilbyr blant annet filler- og botoxbehandling. Problemet er at behandling med filler-injeksjoner er svært dårlig regulert, noe som betyr at nesten hvem som helst kan utføre behandlingen.

Kristina Dorthea Skovly (31) hadde fylt leppene med Restylane i flere år hos samme behandler, uten å få komplikasjoner. En gang hun ønsket å fylle, hadde ikke behandleren ledig time, så hun valgte å prøve en annen klinikk.

- Jeg hadde ikke gjort noe særlig research i forkant, innrømmer hun.

Valget falt på en klinikk Kristina tilfeldigvis hadde passert flere ganger. Hun tok kontakt, og fikk time raskt. Klinikken så ryddig og ordentlig ut. Det var først da behandlingen satte i gang, at hun ble skeptisk.

- Min faste behandler bruker vanligvis en halvtime på hele behandlingen, hvor vi snakker sammen, hun smører på bedøvelseskrem, og så spør hun om ønskene mine. Ved denne klinikken tok det alt i alt fem minutter. Det gikk så fort, og behandleren masserte ikke leppene etterpå, slik man vanligvis skal. Jeg fikk en dårlig følelse allerede da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer