Leppepomade:

Leppepomade - er det mulig å bli avhengig?

Kjenner du panikken bre seg når du ikke finner favoritten i veska? Dette sier ekspertene om «avhengigheten».

AVHENGIG AV LEPPEPOMADE: Trodde du man kunne bli avhengig av leppepomade? Da må du tro om igjen. Foto: Shutterstock / Image Point Fr
AVHENGIG AV LEPPEPOMADE: Trodde du man kunne bli avhengig av leppepomade? Da må du tro om igjen. Foto: Shutterstock / Image Point Fr Vis mer
Publisert

Har du en leppepomade liggende i hvert eneste rom, veske og plagg? Kjenner du panikken snike seg innpå dersom du har glemt den igjen og ikke har mulighet til å kjøpe en ny?

Du kan slappe helt av – du er likevel ikke avhengig av leppepomaden din! Det skal nemlig litt til mer til for at man skal kunne kalle seg avhengig av noe.

- Avhengighet er en tilstand med både fysiske og psykologiske elementer. Dette er den kliniske forståelsen av avhengighet, sånn vi bruker begrepet når vi behandler, forteller Jørgen Gustav Bramness, professor ved Senter for rus- og avhengighetsforskning, og legger til:

- Men så er det en folkelig forståelse av avhengighetsbegrepet som: Jeg er helt avhengig av sjokolade, jeg er helt avhengig av typen eller jeg er helt avhengig av trening. Og det er jo en helt legitim måte å bruke begrepet på, men det å være avhengig av leppepomade faller nok mer under det folkelige begrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer