Aktivitets- og treningsapper som Endomondo, Mapmyrun og Runkeeper har blitt svært populære de siste årene. Felles for disse appene er at de lar deg overvåke din egen trening via pulsklokker eller mobiltelefonen.
Flere av dem fungerer også som sosiale treningsnettverk på lik linje med apper som Facebook og Instagram, hvor du kan komme i kontakt med andre treningsinteresserte og dele dine resultater med omverdenen.
Nyttig verktøy
Theresa Lyng-Jørgensen er to ganger vinner av Trondheim Maraton og en ivrig bruker av appen Strava, hvor hun nå har nesten 500 følgere. Her deler sin egen løpestatistikk, økter og bilder fra turene sine.
– Jeg bruker Strava først og fremst til å tracke, analysere og dele løpeøkter, men mange bruker den til andre aktiviteter som sykling, langrenn og styrke, forklarer hun.
– Mye av appens suksess kommer nok av at man kan lagre og sammenligne treningsdata over uker, måneder og år, og således få en god oversikt og kontroll over formutviklingen sin, både på kort og lang sikt.
– Jeg ser det som et godt og nyttig verktøy i det lange løp, når man bruker det aktivt og logger såkalte «nøkkeløkter» eller testløp. Her får man ærlige og nakne svar på formen, under ellers like omgivelser og med like parametere.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger