Jo større biceps man har, jo mer parat er man til å gå i krig, viser forskningen. Foto: Colourbox.com
Jo større biceps man har, jo mer parat er man til å gå i krig, viser forskningen. Foto: Colourbox.com Vis mer

Menn

Liker du menn med sånne armer?

Da må du sannsynligvis finne deg i at han er klar for krig.

Publisert
Tier han stille om krigen i Afghanistan eller om USAs Irak-politikk? Da bør du ta en titt på overarmene hans!

Store overarmer røper mannens holdning til krig, melder danske Berlingske denne uken. Dette oppsiktsvekkende funnet viser ny forskning fra Århus Universitet i Danmark.

De har kommet fram til at det er mer sannsynlig at mannlige muskelbunter med gigantiske overarmer, er større tilhengere av krig enn gutta med mindre tegn til fysisk styrke, ifølge Aarhus Universitets magasin AU-gustus.

 • Bli sterk og sexy
 • 10 veier til en modellkropp
 • Slik får du sexy skuldre
 • Få en mer definert kropp

 • - Det finnes en rekke undersøkelser som viser at fysisk styrke har noe å
  si i forhold til holdningen til krig. Jo større biceps man har, jo mer parat er man til å gå i krig, sier Michael Bang Pedersen til magainset.

  Når Bang Pedersen sammen med en gruppe utenlandske forskere har sett på sammenhengen mellom overarmer og politiske holdninger, har de brukt evolusjonsteorien til Charles Darwin som hjelpemiddel.

 • Slik får du stramme singlet-armer

 • Survival of the fittest gjelder fortsatt

  - Dette har vi gjort for å se om det kan brukes andre vitenskaper, som antropologi og biologi, for å få kunnskap om menneskets forhold til politikk og makt, sier Bang Pedersen.

  Han legger til at forskerteamet vil vente med å offentliggjøre dokumentasjonen til alle dataene er innsamlet, men foreløpig tyder resultatene på en ting:

  Og det er at når det dreier seg om moderne politikk gjelder psykologiske mekanismer fra menneskets fortid fortsatt. Store og sterke personer er mer parat til å møte fysisk kamp.

 • Bikini-fin i en fei

 • Den naturlige seleksjonen

  Bang Pedersen sier til AU-gustus at den nye vitenskapen om kraftige overarmer henger nøye sammen med utviklingshistorien til mennesket og den naturlige seleksjonen av de sterkeste individene.

  - Hvis man ser på studien i et evolusjonært perspektiv, gir den mening, sier Bang Pedersen og viser til fysikkens betydning i voldelige konflikter mellom små grupper i fortidens små jeger- og samlersamfunn.

  Her var menneskets fysiske ytre helt avgjørende for å møte og motstå andres krav, og for å kunne kjempe om andres eiendeler.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer