Trening:

Liker du også å trene hjemme i undertøyet?

Kvinner trener hjemme i undertøyet for å hedre denne treneren, og seg selv.

TRENING: New York-treneren Bethany Meyers elsker å trene hjemme i undertøyet. Nå gjør flere tusen kvinner det samme. FOTO: Privat
TRENING: New York-treneren Bethany Meyers elsker å trene hjemme i undertøyet. Nå gjør flere tusen kvinner det samme. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

«Vet du hva som ellers forbrenner kalorier? Å danse rundt i undertøyet.»

New York-treneren Bethany Meyers elsker å trene hjemme i undertøyet (og det gjør journalisten også)! Nå har hun riktignok aldri gått ut og oppfordret følgerne sine til å gjøre det, men fikk plutselig meldinger fra kvinner som gjorde det for å hedre henne, og seg selv.

LES OGSÅ: Er pole dancing god trening?

Trener i trusa for å hedre trener, og seg selv

Meyers er treningsinstruktør ved Studio B i New York, og er en sterk profil i sosiale medier med nå 58 000 følgere på Instagram. Via denne poster hun en ukentlig ‘Be.come’-treningsrutine, en blanding av musikkdrevet pilates og yoga som er enkel å følge, krever minimalt med utstyr og kan gjøres hjemme i undertøyet.

- Dere kjenner historien bak, jeg oppfordret aldri folk til å trene i undertøy. Det var faktisk dere som startet det. Jeg begynte å få meldinger fra kvinner som sa at de gjorde treningen i undertøyet til ære for meg, skriver hun i et innlegg på sin Instagram konto.

Videre skriver hun at hun er opptatt av å formidle at ingen bukser vil være dine beste bukser for evig og alltid. Derfor er hun stolt av å ha laget en treningsrutine som du kan gjøre i undertøy eller hva enn du føler deg vel i.

Hun skriver også at hun ofte snakker om treningsrutinen sin som en «anti-bikini-body»-trening, og finner det fascinerende at bh og truse dekker like mye som badetøy, men at bikinien er laget for offentligheten og undertøyet for privaten.

LES OGSÅ: Har du hørt om «plogging»?

No pants will forever and always be the best pants. Which is also part of the reason I’m proud to have created a workout that you can do in your undies or whatever makes you feel your very best. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I often talk about the be.come project being the “anti-bikini-body” workout and I find it intriguing that our bra and underwear have basically the same amount of coverage as swimwear, but the bikini is made for public and panties are made for private. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ So you know the backstory, I never advocated for people to workout in their underwear. It was actually all of you who started it. I began receiving messages from women saying they did the workout in their undies in honor of me. And then I started getting messages from women saying for the first time, they looked at their body in the mirror and saw it for where it is now, and not where they want it to be in the future. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ One woman wrote and said she hadn’t gotten to her underwear yet but she did workout in a sports bra and saw her stomach and engaged her muscles in a new way. Another woman told me she was struggling with a routine one week, got fed up and finally stripped her pants and shirt halfway through and finished in tears of release. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I never thought our underwear could be such a powerhouse in body acceptance and yet here I sit with an inbox full of messages from people who are half naked, be.coming in their undies and shifting their perspective. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ You have until the end of the month to sign up for the march be.come project. Details found in bio link. I’d love to have you and your granny panties join me in changing the conversation around why we move.

Et innlegg delt av Bethany C. Meyers (@bethanycmeyers)

Undertøy - et kraftmiddel for kroppsaksept?

- Jeg begynte å få meldinger fra kvinner som sa at de ser på kroppen sin i speilet for første gang og ser den for hvor den er nå, og ikke hvor de vil at den skal være i fremtiden, skriver Meyers videre i innlegget.

En kvinne skrev at hun trente uten trøye og i kun trenings-bh, og så på magen sin i speilet og aktiverte musklene sine på en ny måte.

En annen kvinne skrev at hun strevde med treningsrutinen en uke, og skrellet av seg tights og trøye halvveis gjennom og fullførte mens hun gråt av frigjøringen.

- Jeg kunne aldri forestilt meg at undertøyet vårt kunne bli et slikt kraftmiddel når det gjelder kroppsaksept, og likevel sitter jeg her med en innboks full av meldinger fra mennesker som er halvnakne og ‘be.coming’ i undertøyet, skriver Meyers i innlegget.

LES OGSÅ: Dette mener eksperten er den beste kondisjonstreningen

Poenget: Stripp det ned til intensjonen!

Men selv om Meyers liker å trene i trusa, så er ikke det å trene i undertøyet et markedsføringsverktøy når hun nå starter for seg selv og lanserer ‘thebe.comeproject’ som en treningsapp i juni, forteller assistenten Alexa Reyes da hun ikke selv har kapasitet nå.

Det var følgerne hennes, som fra første beta-versjon, begynte å sende bilder og videoer der de trente i undertøyet og følte seg komfortable. Dette støtter selvsagt treneren, enten du nå føler deg komfortabel når du trener naken, i undertøy eller i treningstøy.

Hennes prosjekt er å sette fokus på intensjonen bak treningen, og strippe det ned til hvorfor vi trener: fordi vi elsker kroppen vår, ikke fordi vi hater kroppen vår. Så i stedet for å trene for å bli slank og få f.eks. bikini-kroppen, hvorfor ikke trene for å bli sterk og selvsikker ved å være i sync med deg selv? Selvrefleksjon.

«This is not about skinny. This is not about bikinis. This is not about other people. This is about you. be.coming the best YOU. That´s all.»

Det er dette som ligger bak Meyers oppfordring til følgerne sine, før hun kjørte den siste beta-versjonen via sosiale medier i mars: Jeg ville elske å ha selskap av deg og «bestmortrusene» dine når vi endrer samtalen om hvorfor vi beveger oss!

LES OGSÅ: Øvelsen som gjør underverker for armene

I love it, sier norsk trener

En annen som har merket seg Meyers her til lands, er personlig trener Camilla Lorentzen, som driver Fitnok (fitnok.no), og etter hvert også Fitnokjentene som er en gjeng jenter som er ute etter å finne gleden som ligger i å spille på lag med og ta vare på kroppen fremfor å drive rovdrift med den.

- I love it, sier Lorentzen som deltok i en debatt om kropp i sosiale medier, likestilling og likes i Bergen tidligere i år.

- Jeg har faktisk tittet innom profilen til Meyers tidligere og tror virkelig det hun gjør kan være et «friskt pust» for mange. Hun viser hvordan kroppen kan bevege seg, og ikke minst at den kan det og gjør dette med kropp og trening veldig ... ufarlig, sier hun.

- Jeg tror mange kan finne både glede og styrke i å gjøre som Meyers, og da kan jeg ikke annet enn å digge det.

LES OGSÅ: Trappeløp: Hvor effektivt er det egentlig?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer