Symptomer På Kreft

Line (26) fikk diagnosen senebetennelse, viste seg å være hjernesvulst

1 av 5 får feil diagnose av legen.

FIKK FEIL DIAGNOSE: Line Lyhus fikk feil diagnose av fastlegen. Det er ikke uvanlig, ifølge ekspert.  Foto: Privat.
FIKK FEIL DIAGNOSE: Line Lyhus fikk feil diagnose av fastlegen. Det er ikke uvanlig, ifølge ekspert. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Line Lyhus (26) slet i lang tid med svimmelhet, hodepine, ryggsmerter og vondt i nakken, før hun til slutt oppsøkte fastlegen. 

LES OGSÅ: Anette (34) gikk i 10 år med udiagnostisert kreft

- Legen sa at jeg hadde senebetennelse, og ba meg gå hjem, ta en Paracet og slappe av. Han valgte også å gipse armen min, fordi det ville hjelpe mot «senebetennelsen», sier hun.

Undersøkelser viser at opptil 1 av 5 av diagnoser som stilles i Norge kan være feil. Mange nordmenn går til fastlegen med diffuse plager som hodepine, ubehag i brystet eller smerter i ryggen. For legen kan det være vanskelig å vite om plagene er helt ufarlige, eller et symptom på noe alvorlig. 

Line gikk med plagene i to år før vendepunktet kom i 2009. Hun kom sliten hjem fra senvakt på jobb, og kollapset på stuegulvet. Hun klarte hverken å gå eller prate ordentlig. Med hjelp fra foreldrene kom hun seg til fastlegen, og etter én time på venterommet ringte legen til sykehuset.

- Sykehuset forsto med én gang at symptomene var alvorlige, og sendte et helikopter for å hente meg. Det ble tatt mange ulike undersøkelser og tester, og dagen etter fikk jeg nyheten om at det var en 3,5 x 3,8 centimeter stor svulst i lillehjernen min, forteller Lyhus, som kun var 19 år da hun fikk diagnosen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer