Cyanidforgiftning

Lise skulle lage en ny middagsrett - forgiftet familien!

Nå advarer hun andre mot å gjøre samme tabben.

ENDTE OPP PÅ SYKEHUS: En liten tabbe kunne fått alvorlige følger for Lise og ektemannen Tom, nå advarer de andre mot å gjøre det samme. FOTO: Privat
ENDTE OPP PÅ SYKEHUS: En liten tabbe kunne fått alvorlige følger for Lise og ektemannen Tom, nå advarer de andre mot å gjøre det samme. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg føler meg litt dum, da jeg jo har vært vegetarianer i 15 år og har en master i matvitenskap. Men om jeg bare kan forhindre én person i å gjøre det samme, så er det verdt å fortelle historien, smiler Lise Vermelid Kristoffersen.

Lise, som mange kjenner fra bloggen og podcasten Pengesnakk, delte for et par dager siden en noe uvanlig oppdatering med sine følgere i sosiale medier.

Hun kunne nemlig berette at hun trolig (og helt utilsiktet!) hadde cyanidforgiftet familien sin.

Det hele begynte med at hun skulle tilberede pitabrød med kikerter, en oppskrift hun hadde fått av svigerinnen sin og laget sammen med henne tidligere.

– Til denne skulle det serveres en grønn mos som blant annet består av avokado, hvitløk, krydder og limabønner eller «store hvite bønner» som det også kalles, forteller Lise.

– Svigerinnen min brukte limabønner i lake, men selv kjøpte jeg dem tørkede og bløtla dem over natten. Som vegetarianer har jeg spist mye slike bønner i mitt liv, men dette var første gang jeg skulle bruke dem i en kald mos, sier hun

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer