Proteinpulver I Mat

Lite vits med proteinpulver i maten

Det er kun de færreste av oss som har behov for og nyter godt av ekstra proteininntak.

HAR DU PROTEINPULVER I DISSE? Internett bugner over av oppskrifter på proteinpannekaker, men trenger vi å tilsette ekstra proteiner i maten vi spiser?  Foto: (c) Stefanie Baum/Westend61/Corbis/All Over Press
HAR DU PROTEINPULVER I DISSE? Internett bugner over av oppskrifter på proteinpannekaker, men trenger vi å tilsette ekstra proteiner i maten vi spiser? Foto: (c) Stefanie Baum/Westend61/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nettet bugner over av oppskrifter på pannekaker, brød og smoothies der du skal tilsette proteinpulver. Og kanskje er du bitt av basillen du og? 

Ja, det har nesten blitt en ny mattrend å ha ekstra protein i rettene man lager, og særlig de som trener mye ser ut til å være fan av dette. 

Men, er det egentlig noe poeng i å ha proteinpulver i pannekakene eller smoothien, eller er det rett og slett bortkastede penger og ekstra kalorier/energi kroppen ikke trenger?

Maten gir (som regel) nok protein

Klinisk ernæringsfysiolog Egil Bjørgen, som også er utdannet idrettspedagog, personlig trener og treningsveileder, tror mange blir forvirret rundt hvor mye proteiner man egentlig trenger. Dette på grunn av dårlige kilder, og medienes fokus på proteiner for de som trener mye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer