Mat

Litt blass i dag?

Slik kan du få gløden tilbake på syv dager.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv på sommeren går det an å føle seg litt blass og blek. Men det er slett ikke nødvendig. Med noen små endringer hver dag, kan du få friske eplekinn på syv dager.

Dag 1: Ta sukkerfri

Sukkeret skader ikke bare tennene. Det kan også skade hudens kollagen og eleastin, slik at huden blir slappere og mer rynkete. Men det finnes også mat som gir deg bedre hud, flatere mage og opplagte øyne. Hvilken type mat det er får du vite her.

Dag 2: Spis mat med farge

Hvis du spiser mer av fargerike og friske frukter og grønnsaker, er huden det første stedet det vil vises på. Velg så fargerike matvarer som mulig, disse er nemlig rikest på antioksidanter. Her er all maten som gjør deg vakker.

Dag 3: Sov deg vakker

Det kalles ikke «skjønnhetssøvn» uten grunn. For mens du sover, jobber cellene i huden med å reparere huden. Ta nødvendigheten av å sove nok på alvor, og både bleke kinn og mørke ringer under øynene vil forsvinne. Og det finnes flere tips som gjør deg vakker mens du sover.
 • Slik får du hud som en filmstjerne

 • Dag 4: Husk vitaminene

  En liten pille daglig kan gjøre at huden får alle vitaminene den trenger daglig. A-vitamin er bra for cellefornyelsen, B-vitamin er bra for fuktighetsbalansen i huden, C-vitamin hjelper huden å beskytte seg mot solen, E-vitamin virker beroligende og K-vitamin gjør at små sår og skader gror pent.

  Dag 5: Hopp inn i joggebuksa

  At trening er supert for skjelettet, hjertet og helsa forøvrig har vi hørt til det kjedsommelige. Men å bli skikkelig varm og svett kan er også supert for huden. Når du trener kondisjon øker oksygenopptaket i blodet, og slaggstoffer blir lettere transportert bort. Så to økter i uka vil ikke bare gjøre at jeansen sitter bedre. Du vil også få klarere og mer strålende hud.

  Opp med dampen

  Etter en trenings-eller svømmeøkt, bør du unne deg en liten stund i badstuen. Den varme dampen får deg til å svette ut slagg gjennom porene, og bidrar til god blodsirkulasjon. Og det gir deg friske kinn resten av dagen.
 • Slik kan du kvitte deg med kompleksene.

  Dag 6: Riper du huden din?


  Jevnlig peeling er for de fleste en nødvendighet for å oppnå fin hud. Men mekanisk peeling med grove korn kan gjøre mer skade enn nytte, siden den lager små riper og rifter i huden hvor bakterier kan ta tilholdssted. Prøv heller en ansiktspeeling som gjør huden glatt og jevn ved hjelp av enzymer. Peeling får også brunfargen til å sitte lenger.

  Less på med fuktighet

  Når huden er nypeelet, er porene åpne og døde hudceller fjernet. Det betyr at huden er virkelig mottakelig for virksomme ingredienser. Dette er altså tidspunktet for å ta en god og næringsrik ansiktsmaske, eller smøre på med en god nattkrem. Her er alle tipsene som gjør at du kan se 7 år yngre ut.

  Dag 7: Fiks feilfarget hår

  For blek, mørk eller rød hårfarge til din hudtype kan gjøre at du ser blass og trøtt ut. Gå til frisøren og få frisket opp hårfargen, og det vil gjøre mye for å få fram gløden i kinnene.
 • 20 veier til vakkert hår

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer