Lisbeths mann har alzheimer:

– Livet er langt fra over!

Helt siden ektemannen fikk diagnosen for snart ni år siden har Lisbeth forsøkt å gjøre det beste ut av hver dag. – Vi prøver å leve livet som før, sier hun.

Lisbeth og Gunnar har vært glad i å reise, og har vært på mange turer etter at Gunnar ble syk. – Det at Gunnar fikk en diagnose tidlig har gjort at vi kunne utnytte tiden maks, mener Lisbeth. FOTO: ANDERS BERGERSEN
Lisbeth og Gunnar har vært glad i å reise, og har vært på mange turer etter at Gunnar ble syk. – Det at Gunnar fikk en diagnose tidlig har gjort at vi kunne utnytte tiden maks, mener Lisbeth. FOTO: ANDERS BERGERSEN Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Lisbeth Didriksen (58) fra Fredrikstad er en av over 350 000 nordmenn som er nær pårørende til en med demens.

– Ved å dele vår historie så håper jeg at flere får øynene opp for at livet ikke er over selv om man får en demensdiagnose. Det går an å ha et bra liv med sykdommen, sier hun.

Juni 2019: Lisbeth og Gunnar er på ferie i Hellas. Det er deres første dag der, og de skal ut og spise på kvelden, men da de har satt seg ned på restauranten, reiser Gunnar seg og går. Lisbeth lar ham gå, men da han ikke kommer tilbake, blir hun urolig og begynner å lete etter ham. Hun finner ham ikke noe sted, og må starte en leteaksjon. Etter hvert blir han funnet på en restaurant i nærheten. Det viser seg at han har falt og slått seg.

Forandringer i hjernen

Året er 2011: Gunnar jobber på et grossistlager. Han pleier å ha stålkontroll på jobben, men plutselig en dag betror han Lisbeth at han ikke føler at han mestrer jobben like godt som før. Gunnar oppsøker fastlegen som henviser ham til MR-undersøkelse på sykehuset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.