Reidun

- Livet mitt består nå i grunn bare av å trene, og jeg elsker det!

Reidun (87) trener fire ganger i uken. Se videointervju av den superinspirerende damen øverst i saken!

KK.no-journalist Malini Gaare Bjørnstad har tatt en prat med den treningsglade 87-åringen fra Oslo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi møtte treningsglade Reidun Mansrud, som til sommeren fyller 87 år, under en treningsøkt på ELIXIA Linderud, og ble mektig imponerte av hva den superspreke damen får til! Hele fire ganger i uken trener hun aktivt på sitt lokale treningssenter, og to av gangene sammen med personlig trener Linda Ødegaard Tenold. (PSST: Slik bør du trene i 30-, 40- og 50-årene!)

- Jeg har i grunn trent hele livet, og i år har jeg vel trent aktivt i 50 år, sier hun til KK.no.

LES OGSÅ: Sterkere hjerne med styrketrening

Reidun drev med jazzballett før hun for snart 11 år siden begynte å trene på treningssenter. Hun er blitt godt kjent med både de ansatte, såvel som de andre som trener på ELIXIA Linderud, og underveis i treningsøkten er det flere som kommer bort til Reidun for å slå av en prat. 

- Det er veldig utfordrende og givende å ha Reidun som PT-kunde. Det er utrolig hva det lille mennesket klarer å få til. Vi har testet noen grenser, men hun var jo i god form fra før. Vi har prøvd mange utfordringer og mange ting, både kondisjon og styrke, forklarer PT Linda til KK.no.

EN INSPIRASJON: Reidun Mansrud tar imponerende 110 kilo i beinpress. To ganger i uken trener hun med PT Linda Ødegaard Tenold, i tillegg til at hun også deltar på gruppetimer to ganger i uken.  Foto:  Foto: Malini Gaare Bjørnstad
EN INSPIRASJON: Reidun Mansrud tar imponerende 110 kilo i beinpress. To ganger i uken trener hun med PT Linda Ødegaard Tenold, i tillegg til at hun også deltar på gruppetimer to ganger i uken. Foto: Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer

- Hvordan merker du det på kroppen at du trener så mye, Reidun?

- Jeg føler meg i alle fall ikke så gammel som jeg er! Jeg synes jeg gjør det samme nå som jeg gjorde før, jeg. Jeg bare spretter rundt, sier hun med et smil, og forklarer videre at treningen er med på å gjøre henne mer funksjonell i hverdagen:

- Jeg har rekkehus så jeg må jo opp og ned, og bort og frem!

Livet mitt består nå av å trene, og jeg elsker å trene!

For Reidun er treningen blitt en viktig del av hverdagen. 

- Det gir meg veldig mye å trene så ofte. Når jeg er hjemme så tenker jeg: «å, nå må jeg komme meg på trening!». Det blir en sånn rytme jeg har - jeg må dra på trening. Det er akkurat som en jobb. Det er noen ganger jeg tenker: «orker jeg gå på trening i dag?», men jo da. Jeg kan ikke bli hjemme, det hadde vært helt krise. Jeg trives veldig godt her, og får i gang hele kroppen. Det er jo så gøy!

LES OGSÅ: Derfor sover du mindre jo eldre du blir

- Det er bevist at eldre har en god effekt av både kondisjon- og styrketrening

Det hender noen ganger at hun får spørsmål fra venner og familie om at hun kanskje skal trappe ned på treningen, men for Reidun er det helt uaktuelt. 

- Nei, det går ikke det! Jeg må bare trene! Livet mitt består nå i grunn bare av å trene, og jeg elsker det! Når jeg står opp om morgenen er det dét jeg går til. Jeg har noe å gå til hele tiden, sier Reidun til KK.no.

Linda forklarer at det er bevist at eldre har en god effekt av både kondisjon- og styrketrening, og oppfordrer flere i Reiduns aldersgruppe til å prioritere en aktiv treningshverdag for å vedlikeholde og forbedre helsen.  

- Det daler allerede når man fyller 30 år, så da går det jo raskt nedover, så det gjelder å opprettholde og kanskje forbedre. Spesielt er det viktig at voksne og eldre prioriterer styrketrening. Reidun er et bevis på at alder bare er et tall - det er hodet som egentlig setter begrensninger, selv om det jo også hender at det er fysiske begrensninger hos enkelte. Men det handler hovedsakelig om vilje, sier Linda.

LES OGSÅ: Dette skjer med kroppen når du slutter å trene

VARIERT TRENING: Reidun har et variert treningsopplegg bestående av styrke og kondisjon. Hoppetau er blant favorittene! Foto:  Foto: Malini Gaare Bjørnstad
VARIERT TRENING: Reidun har et variert treningsopplegg bestående av styrke og kondisjon. Hoppetau er blant favorittene! Foto: Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer

LES OGSÅ: Dette bør du IKKE spise etter trening

Underveis i treningsøkten får Reidun udelt et hoppetau av PT-en sin, og det er en fryd å se på Reidun når hun galant svinger tauet og hopper som om hun skulle vært mange år yngre enn det hun egentlig er.

- Jeg føler meg som en jentunge noen ganger, jeg! Jeg skjønner ikke at jeg er så gammel. Jeg synes jeg er så godt trent, og må jo si at jeg føler at jeg er ganske sprek. 

Og ja, det er absolutt ingen tvil om at Reidun er en skikkelig spreking - og en inspirasjon for oss alle! Se videointervjuet med Reidun øverst i saken!

LES OGSÅ: Dette skjer med musklene dine når du trener

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer