Trening

Løper du av deg rumpa?

Sjekk hvordan du kan beholde sprettrumpa selv når du løper mye.

LØPING OG MUSKELVEKST: Føles det nesten som at du "mister" muskler når du løper mye? Løping og styrketrening er to ganske så forskjellig former for trening, og de får ofte på bekostning av hverandre. Men det er mulig å snu det! Foto: sumnersgraphicsinc - Fotolia
LØPING OG MUSKELVEKST: Føles det nesten som at du "mister" muskler når du løper mye? Løping og styrketrening er to ganske så forskjellig former for trening, og de får ofte på bekostning av hverandre. Men det er mulig å snu det! Foto: sumnersgraphicsinc - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Elsker du å løpe?

Enten du løper på mølla eller ute, så er det fantastisk trening - ja, faktisk er det eksperter som mener at løping er den beste treningen som finnes. «slapp i fisken»

Og spesielt hvis du ønsker å gå ned i vekt - ettersom du forbrenner flust av kalorier.

Men denne typen trening byr på en utfordring. Ettersom du forbrenner så mye, er det ikke så lett å oppnå en veltrent og definert kropp samtidig!

Så hva kan en løpeentusiast gjøre for å beholde sprettrumpa?

LES OGSÅ: 10 ting du som løper bør få i deg hver dag

Løping bremser en del av muskelveksten

- Løping påvirker muskulaturen på en annen måte enn styrketrening. Det er oppbyggende for kondisjonen, men kan bremse en del av den muskelforandringen som er nødvendig for å bygge muskulatur, sier Tessa Sørensen, personlig trener og forfatter av boken «Tren Smart».

Tenk på det som en skala over en linje hvor du i den ene enden har utholdenhetstrening som løping, mens du i den andre enden har styrketrening.

- Hvis du trener mye styrketrening for å bli sterkere så vil det ofte gå på bekostning av utholdenheten din, og omvendt, forteller Sørensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer