Sterk Lukt I Urinen

Lukter det sterkt når du tisser?

Det kan komme av noe helt annet enn du tror.

STERK LUKT? Det kan ha flere årsaker. Og noen av dem må sjekkes ut hos lege.  Foto: Scanpix
STERK LUKT? Det kan ha flere årsaker. Og noen av dem må sjekkes ut hos lege. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sterk lukt i urinen kan ha flere årsaker. Det kan komme av noe så enkelt som at du har spist asparges eller drukket for lite vann, men det kan også være noe langt mer alvorlig som er årsaken. Ifølge overlege på Radiumhospitalet, Arne Westgaard, kan én årsak være at du har fått en urinveisinfeksjon. 

- Spesielt hos eldre eller småbarn som ikke selv sier fra om symptomer som svie ved vannlating, kan vond lukt fra urinen være en viktig pekepinn, har han tidligere uttalt til KK.no. 

Og da er det viktig at du kommer deg til lege og får avlagt en prøve. Et annet symptom du kan se etter om du mistenker en urinveisinfeksjon er at urinen er litt rosa eller grumsete i fargen. 

- Asymptomatiske urinveisinfeksjoner, som verken gir svie, lukt eller feber, trenger iblant ikke behandling. Men det er viktig å legge til at det ikke er noe man bør avgjøre selv - ubehandlet urinveisinfeksjon kan i verste fall gi alvorlig nyrebekkenbetennelse og blodforgiftning, eller skade på nyrene, sier Westgaard. LES OGSÅ: Må du ofte tisse om natten? 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer