Tissetrengt:

Må du tisse veldig ofte?

Det kan skyldes flere grunner, og du kan gjøre noe med det.

TISSER OFTE: Tisser du mer enn åtte ganger i døgnet, da kan det hende du har en overaktiv blære. FOTO: NTB Scanpix
TISSER OFTE: Tisser du mer enn åtte ganger i døgnet, da kan det hende du har en overaktiv blære. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Våre toalettrutiner kan være svært forskjellige, og mens noen bare trenger å gå tre til fire ganger om dagen, må andre tisse dobbelt så mange ganger. Det kan fort bli slitsomt hvis du hele tiden må vite hvor nærmeste toalett er fordi du stadig må tisse, og det er ikke i alle situasjoner du har mulighet til å gå på do.

- Men hvor ofte er egentlig for ofte?

– Man sier at hvis man har mer enn åtte vannlatinger i døgnet, så er det ansett som mer enn normalt, forteller spesialist i urologi Ole Martin Høeg ved Urologi Høeg i Oslo, til KK.

Dersom du alltid har vært nødt til å gå ofte på do, så trenger det ikke nødvendigvis bety at det er noe galt med deg. Folk er tross alt forskjellig, og du har kanskje bare en overaktiv blære. Men dersom du plutselig opplever at du må tisse oftere enn du pleier, da kan det være grunn til å undersøke hva det kommer av.

LES OGSÅ: Lukter det sterkt når du tisser?

Drikker du for mye?

Det er ingen faste svar på hva hyppig vannlating skyldes, det er nemlig en rekke ulike ting som kan være årsaken, og dette må derfor undersøkes. Men det første legen vil anbefale, er at du ser på hvor mye du faktisk drikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer