Holdbarhet på solkrem

Må man kaste solkremen fra i fjor?

Om solkremen fortsatt er mulig å bruke, avhenger av hvordan du har oppbevart den. For å finne ut om den fortsatt er mulig å bruke, bør du sjekke lukt og konsistens på kremen.

SOLKREMEN «GÅR UT PÅ DATO»: Selv om produsenten kun lover at solkremen holder i 12 måneder, er det ikke slik at den plutselig slutter å virke etter et år. Men det kan skje ting med den som du bør være oppmerksom på. Foto: Kristin Sørdal
SOLKREMEN «GÅR UT PÅ DATO»: Selv om produsenten kun lover at solkremen holder i 12 måneder, er det ikke slik at den plutselig slutter å virke etter et år. Men det kan skje ting med den som du bør være oppmerksom på. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Når sola først begynner å titte fram på våren, er det kanskje solkremen fra i fjor som er nærmest innen rekkevidde hva gjelder solbeskyttelse for mange.

Men fungerer solkremen fra i fjor (eller året før …) like godt? Bør du egentlig bruke den? Og hvordan sjekker du om den fremdeles er i orden?

- Kan sannsynligvis bruke den

Ifølge Mona Stensrud, spesialrådgiver i Kreftforeningen, er det veldig mange som lurer på om vi kan bruke solkremen fra i fjor.

- Det korte svaret, er at høyst sannsynlig så kan du det. Men det kommer også an på hvordan du har lagret den; Har du for eksempel vært på tre ukers ferie i Thailand og oppbevart solkremen i sola hele tiden, kan den forringes av varme og sol, har Stensrud uttalt til Vi.no tidligere.

Også Gøril Eide Flaten, farmasøyt og førsteamanuensis ved UiT Norges arktiske universitet, skriver på UIT sine nettsider at man må ta høyde for hvordan man har oppbevart den gamle solkremen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.