Trening

Magetrening: tre ganger i uken er maks

Trener du magemusklene for ofte, så kan det ha en negativ effekt.

MAGETRENING: Mange har stort fokus på magetrening under treningsøkten. Det er vel og bra, men det kan raskt bli for mye. Foto: guerrieroale - Fotolia
MAGETRENING: Mange har stort fokus på magetrening under treningsøkten. Det er vel og bra, men det kan raskt bli for mye. Foto: guerrieroale - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tar du situps til krampen tar deg?

Med en flat og veltrent mage for øye, er det mange som har stort fokus på magetrening og inkluderer en rekke mageøvelser i hver eneste treningsøkt. 

Det er imidlertid ikke slik at uendelig med mageøvelser er det som skal til for å sikre deg «drømmemagen». Faktisk kan det hende at du trener magemusklene for mye.

LES OGSÅ: Trener du styrke og kondisjon på samme dag?

Overdreven trening kan påvirke hofter og rygg

- Magen er som musklene i resten av kroppen, også disse kan bli overtrent, forteller Anne Marte Sneve, som er KKs nye treningsekspert, samt personlig trener, forfatter og motivator på AnneMarte.no.

Derfor bør du ikke trene magemusklene hver dag, men sette av tid til restitusjon.

- Når vi trener påfører vi musklene en midlertidig overbelastning som gir et signal om at de må vokse seg sterkere. Dette skjer under restitusjonen, som foregår 24-48 timer etter økten. For å få bedre effekt bør du unngå overbelastning og la muskelen hvile i denne perioden.

I tillegg til at overdreven trening av magemusklene vil redusere effekten av øvelsene, forklarer Sneve at magetrening – spesielt situps, også kan ha en innvirkning på andre områder av kroppen, deriblant hofte og rygg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer