Sex:

Make up-sex: - Kan være et bra punktum

Kan være en fin måte å bli venner igjen på, men alt er ikke som på film!

IKKE SOM PÅ FILM: - Livet er jo ikke som på film, hvor paret river av seg klærne i løpet av to sekunder, sier sexinspirator, Cecilie Kjensli. FOTO: Scanpix
IKKE SOM PÅ FILM: - Livet er jo ikke som på film, hvor paret river av seg klærne i løpet av to sekunder, sier sexinspirator, Cecilie Kjensli. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

«Make up-sex» - en velkjent forsoning etter en krangel. I hvert fall på film! Sinne og engasjement som går over til seksuell tenning er ikke uvanlig i dramatiske scener fra Hollywood-filmer. Men, er det slik i virkeligheten? Og kan sex etter en krangel faktisk være en super måte å komme nær hverandre igjen?

Cecilie Kjensli, som er sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, mener sex etter en krangel kan være en fin måte å avslutte en krangel på. Men at det ikke nødvendigvis er slik som vi ser på film...

- Makeup-sex er jo deilig da, og for en måte å avslutte en krangel på! Livet er jo ikke som på film, hvor paret river av seg klærne i løpet av to sekunder, og mannen slenger dama på kjøkkenbenken, opp mot veggen eller i senga, og går rett på sak, sier hun til KK.

Hun påpeker at intensiteten og spenningen i en sånn situasjon kan være opphissende i seg selv, men minner om at svært få kvinner foretrekker å bli dunka løs på fra første sekund.

- Det er jo heller ikke sånn i det virkelige liv at alle har sex etter en krangel. Noen har i utgangspunktet mer eller mindre sex, alt etter interessen og den seksuelle lysten på hverandre, så klart. Men når det først skjer, så er det så mange følelser og adrenalin i kroppen, etter å ha vært forbanna og lei seg.

Hun forklarer at når disse vonde følelsene slipper taket, og etter at man har blitt venner igjen, så er det ikke unaturlig at det blir mer intense kyss, klapp og klem.

- Og når man først er i gang, så er man i gang.

PUNKTUM: - Å ligge sammen kan sette et punktum etter krangelen. FOTO: Scanpix
PUNKTUM: - Å ligge sammen kan sette et punktum etter krangelen. FOTO: Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Det er spennende å se et annet par ha sex ved siden av oss

Kan sette et punktum etter en krangel

Trine Huseby er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel, og driver fagbloggen trinehuseby.no med teknikker og inspirasjon for par. Hun forklarer at makeup-sex kan skje på forskjellige måter:

- Sex etter krangel kan være som en kopp varm sjokolade etter en tur ute i hardt vær. Det kan skje spontant, eller det kan inngå i parets kommunikasjonsmønster, der sex er en av deres måter å finne tilbake til hverandre på, sier Huseby til KK.

Hun understreker at det er forskjell på krangler, og at det også er forskjell på hvordan par håndterer det.

- I et solid parforhold opplever begge parter en grunnleggende trygghet, til tross for krangel om et avgrenset tema eller en konkret situasjon. Å ligge sammen kan sette et punktum etter krangelen. I andre forhold kan krangel utløse grunnleggende utrygghet og frykt for hva utfallet vil bli. Forsoning kan bli tilsvarende sterk gjennom fysisk gjenforening, sier hun, og fortsetter:

- Ved krangel er man sterkt følelsesmessig aktivert, noe som gir ulike fysiske utslag. Å ligge sammen etterpå kan bidra til å komme følelsesmessig og fysisk i balanse.

LES OGSÅ: Det kan være like usunt å krangle for lite som å krangle for mye

IKKE ALLTID: Det er ikke alle krangler som kan eller bør avsluttes slik, det kommer helt an på alvorlighetsgraden og forholdet i utgangspunktet. FOTO: Scanpix
IKKE ALLTID: Det er ikke alle krangler som kan eller bør avsluttes slik, det kommer helt an på alvorlighetsgraden og forholdet i utgangspunktet. FOTO: Scanpix Vis mer

Ikke naturlig for alle

Å krangle med en man elsker kan ofte føles vondt. Vi reagerer alle forskjellig på konflikter, og det å ha sex rett etter en diskusjon er ikke naturlig for alle.

- For noen vil det være unaturlig å være fysisk intim etter krangel, det kan handle om behov for «reaksjonstid», at negative følelser sitter i en stund etter krangelen. At overgangen fra sterke negative, til sterke positive følelser trenger tid, sier Huseby, og legger til at det av og til kan handle om markering og elementer av straff.

Hun forklarer at det er lett å glemme at ved å ramme partneren sin i form av avvisning og avstand, rammer man sitt eget parforhold.

- All aktivitet som rammer nærheten, rammer deg selv, sier hun.

Hun trekker også frem at kvinner ofte er av den oppfatning at «alt må stemme» før sex.

- Når en samlivsterapeut stiller spørsmål ved «riktig rekkefølge», erfarer par hvordan de kan endre innfallsvinkelen til sex.

LES OGSÅ: 9 smarte måter lykkelige par «krangler» på

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer