Voksenakne

- Man bør snarest oppsøke lege dersom man har arrdannende akne

En god renserutine er ikke alltid nok.

HUDPLAGE: Det er slett ikke mangel på produkter som skal hjelpe mot kviser, men dessverre er det ikke alltid nok. Her er tegnene på at du bør gå til legen med hudproblemene dine. Foto: Shutterstock / wavebreakmedia
HUDPLAGE: Det er slett ikke mangel på produkter som skal hjelpe mot kviser, men dessverre er det ikke alltid nok. Her er tegnene på at du bør gå til legen med hudproblemene dine. Foto: Shutterstock / wavebreakmedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kviser er liksom noe de fleste av oss trodde hørte tenårene til, at det gikk hånd i hånd med tannregulering og pubertetshormoner, men neida. Selv etter å ha tatt steget inn i 30-årene kan mange kvinner fortsatt våkne opp til en kvisekrise.

Noen opplever det kanskje i perioder, noen får en og annen kvise rett før menstruasjon, mens andre strever til stadighet med kviser.

– Voksenakne er et relativt vanlig problem for mange kvinner, og årsakene er mange, sier Rolah O. Lønning som er estetisk lege på BeWell klinikken i Sandnes, og forfatter av boken Frisk hud, til KK.no. 

– Dette kan skyldes diverse endringer i hormonnivå, medisiner, overgangsalder, sykdom som polycystisk ovarie syndrom, stress eller skifte av prevensjonsmiddel. Alle disse faktorene kan gi akne i voksen alder, forklarer hun.

Opplever du å få kviser når du svetter mye? Derfor bør du trene uten sminke, og dusje rett etter økten. 

Når ingen anbefalte produkter hjelper

Kanskje tenker du ikke så fryktelig mye over hva som er årsaken til at du sliter med huden, det viktigste for deg er bare å få bukt med det. Du har sørget for å få gode renserutiner og kanskje har du saumfart kosmetikkhyllene etter ulike skrubber og «mirakelkremer» som du håper skal gjøre susen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer