– Jeg trodde at kostholdsplaner nyttet
Da Lotte Arndal, som er personlig trener og eier av Arndal Spa og Fitness, studerte for å bli kostholdsveileder for 25 år siden, lærte hun mye om matens energitetthet, omsetning av energi, mineraler, fett og vitaminer. Så da hun var ferdig med utdannelsen og selv skulle begynne å veilede klienter om vektnedgang og sunnhet, var det helt naturlig at veiledningen var basert på en kostholdsplan som nettopp tok utgangspunkt i matens energitetthet, altså hvor mange kalorier det var i maten.
– Når folk oppsøkte meg for å gå ned i vekt og leve sunnere, lagde jeg en kostholdsplan til dem i flotte farger i et dataprogram, slik at de kunne få en liten folder med seg hjem. Jeg var utrolig opptatt av de kostholdsplanene, og det virket profesjonelt at jeg kunne gi dem en sånn i hånden, forteller hun. På kostplanen sto det hva de skulle spise hver dag, og hvor mange kalorier det var i maten. Dette var på 1990-tallet, da man selv ikke kunne gå inn på nettet og google en kostholdsplan, og Lotte Arndals klienter var glad for å få en plan som kunne skape overblikk og som detaljert viste hva de skulle og ikke skulle spise.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger