Spise Foran Tv

- Man mister fort kontroll på hvor mye man får i seg

Jo, man kan kose seg litt foran TV-en, problemet oppstår derimot når man glemmer å følge med på hvor mye man inntar, noe som kan føre til vektøkning.

OVERSPISING: Sofa, mat og tv - det er ordentlig kveldskos. Men kanskje ikke så bra i lengden? Foto: Dean Drobot / Shutterstock / NTB scanpix
OVERSPISING: Sofa, mat og tv - det er ordentlig kveldskos. Men kanskje ikke så bra i lengden? Foto: Dean Drobot / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pizzaen ligger rykende varm foran deg, potetgullskålen er fylt opp med favorittchipsen og Netflixen står klar til å trykke «play». I kveld skal du kose deg. (Psst: Her er Netflix-seriene redaksjonen ikke kan få nok av).

Høres det ikke fantastisk ut? Det er jo unektelig deilig å sette seg foran TV-en med et måltid, og kanskje er det slik du liker å tilbringe de fleste kveldene dine. Enten det er middagen som nytes i sofaen, eller du bare «må ha noe å tygge på» mens du ser på TV. 

Men er det egentlig så bra for oss å spise foran skjermen? 

– Når man spiser foran TV-en kan man lett bli både fristet av det man ser på TV, hvis det for eksempel handler om mat og drikke, eller man kan bli distrahert slik at man spiser mer enn det som er nødvendig, sier Mette Svendsen, klinisk ernæringsfysiolog ved Oslo Universitetssykehus, til KK.no. 

LES OGSÅ: Ja, vi elsker søtt, salt og fett

Mister kontroll på inntaket

Selv om du nyter å spise foran TV-skjermen så betyr det ikke at du er så bevisst hva du spiser, eller hvor mye du spiser. Ifølge Karoline Steenbuch Lied, som er fagansvarlig for kosthold og ernæring i Grete Roede AS, er dette faktisk noe det til og med har blitt forsket på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer