Møt KKs nye livsstilsendringsekspert:

- Mange gjør denne klassiske tabben når de vil ned i vekt

Andreas Lycke var fysioterapeuten og PT-en som ble lei av at så mange av kundene ikke klarte å legge om kursen - selv om de virkelig ville. Så fant han nøkkelen.

LIVSSTILSENDRING: Fysioterapeut, PT og sertifisert vanecoach Andreas Lycke har både gode og dårlige nyheter. Den dårlige først: - Det er ikke sånn at gode vaner går helt av seg selv, bare du har gjort de ofte nok. Den gode? Det hjelper å øve og repetere! Foto: Astrid Waller
LIVSSTILSENDRING: Fysioterapeut, PT og sertifisert vanecoach Andreas Lycke har både gode og dårlige nyheter. Den dårlige først: - Det er ikke sånn at gode vaner går helt av seg selv, bare du har gjort de ofte nok. Den gode? Det hjelper å øve og repetere! Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

- Jeg var oppriktig drevet av ønsket om å hjelpe andre, sier Andreas Lycke, mens retter litt på brillene og smiler vennlig.

Vi har tatt turen til Kolsås i Bærum på en snøfylt januardag, og nærmest brøytet oss fram til KKs nye livsstilsendringsekspert.

Lycke har fått oppgaven framover å svare på spørsmål fra lesere som ønsker hjelp og tips for å leve et litt sprekere og lettere liv - med mer overskudd og pepp.

- Sånn overordnet er nok dette øverst på lista hos de fleste som tar kontakt med meg, sier Lycke.

Han estimerer at han har mellom 1000 og 1300 samtaler i året, enten på nett eller ansikt-til-ansikt med både menn og kvinner, men absolutt fleste av sistnevnte kategori, som ønsker å endre vaner.

Hvordan ble dette jobben hans?

- Jeg er utdannet fysioterapeut, og i mange år jobbet jeg i treningsbransjen, forteller han.

Med tilleggsutdannelse som PT og ernæringsveileder så han etter hvert som årene gikk et tydelig mønster: Mange kunder møtte opp med friskt mot i januar klar for et sprekere liv, men en påfallende stor andel var borte igjen før påske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer