Paracet eller Ibux?

Mange har ingen anelse om risikoforskjellene

Det er stor risikoforskjell ved bruk av paracetamol eller ibuprofen som smertestillende. Men det er det mange som ikke vet.

IBUX ELLER PARACET? 40 prosent sier at de ikke kjenner til risikoforskjellene mellom ibuprofen og paracet. Feil bruk kan få alvorlige konsekvenser og for godt voksne som samtidig bruker andre medisiner kan ibuprofen få alvorlige konsekvenser. Foto: Kristin Sørdal
IBUX ELLER PARACET? 40 prosent sier at de ikke kjenner til risikoforskjellene mellom ibuprofen og paracet. Feil bruk kan få alvorlige konsekvenser og for godt voksne som samtidig bruker andre medisiner kan ibuprofen få alvorlige konsekvenser. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For unge er det stort sett uproblematisk om man velger Ibux eller Paracet. Men når du er kommet opp i en viss alder og kanskje bruker andre legemidler, kan Ibux være direkte farlig. Men det er det veldig mange som ikke vet, i alle fall om vi tar utgangspunkt i en spørreundersøkelse på Vi.no:

På spørsmål om leserne visste at det er så stor forskjell på risikoen ved bruk av ibuprofen kontra paracetamol, svarer nesten 2 av 5 benektende:

  • 57 prosent svarer ja, de kjenner til risikoforskjellene
  • 39 prosent svarer nei - og de kjenner altså ikke til forskjellene
  • 4 prosent er usikker

Spørsmålet er stilt i forbindelse med en artikkel om nettopp risikoforskjellene mellom Paracet og Ibux (klikk her) - og vi tar forbehold om at svarene kan være farget av lesernes interesse for temaet. Over 5000 lesere har svart.

- Åpenbart mange som ikke vet

Morten Finckenhagen er overlege ved Statens legemiddelverk, som jobber med blant annet riktig legemiddelbruk, sier at han ikke kjenner til at det er gjort undersøkelser om nettopp dette; altså hva befolkningen vet om risikoforskjellene ved bruk av paracetamol eller ibuprofen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer