Hofteleddsbøyeren:

- Mange har smerter i ryggen fordi denne muskelen er kort og stram

Det er flere grunner til at hofteleddsbøyeren bør ivaretas med tøyninger, mobilitetsøvelser og tilpasset styrketrening gjennom uken.

HOFTELEDDSBØYEREN: Hofteleddsbøyeren er en kraftig muskel i hoften/lysken og hovedoppgaven er som navnet tilsier, bøye hoften, men også rotere. FOTO: NTB
HOFTELEDDSBØYEREN: Hofteleddsbøyeren er en kraftig muskel i hoften/lysken og hovedoppgaven er som navnet tilsier, bøye hoften, men også rotere. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hvordan oppstår denne skaden, hva kan du gjøre selv og hvilken behandling bør du oppsøke? La meg hjelpe deg litt på vei.

Hofteleddsbøyeren er en kraftig muskel i hoften/lysken og hovedoppgaven er som navnet tilsier, bøye hoften, men også rotere. Braut Haaland løper fort, skyter hardt og mye, noe som gir en intens påkjenning på denne muskelen.

Pasientene jeg ser på klinikken er ikke nødvendigvis like raske og eksplosive, men har heller vært litt for ivrige på ensartet trening som løping, sykling, hopping og gruppetimer med sterk involvering av hofteleddsbøyeren.

Gjengangeren hos oss på klinikken er den som har drevet med en aktivitet litt for mye, litt for brått uten å tenke konsekvens av belastningen dette påfører kroppen.

Dette skjer gjerne i kombinasjon med en stillesittende jobb foran pc. Sitter du mye blir hofteleddsbøyeren kort og stram, noe som igjen gjør deg noe mer utsatt om du også kun prioriterer aktiviteter som krever mye bruk av denne muskulaturen i samme posisjon.

Jeg opplever ofte at flere pasienter har smerter i ryggen fordi hofteleddsbøyeren er kort og stram. Med andre ord er det flere grunner til at denne muskelen bør ivaretas med tøyninger, mobilitetsøvelser og tilpasset styrketrening gjennom uken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer