Hvordan gjøre knipeøvelser riktig?

Mange kvinner gjør de såkalte «knipeøvelsene» feil

Rundt 50 prosent av alle kvinner får problemer med lekkasje og livmorfremfall i løpet av livet. Bekkenbunnstrening hjelper, men så mange som 30 prosent gjør de såkalte knipeøvelsene feil.

VANSKELIG Å HOLDE SEG? Sliter du med å holde deg når du må på do er du ikke alene. Halvparten av alle kvinner rammes av problemer med urinlekkasjer. Foto: NTB Shutterstock
VANSKELIG Å HOLDE SEG? Sliter du med å holde deg når du må på do er du ikke alene. Halvparten av alle kvinner rammes av problemer med urinlekkasjer. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg liker å bruke ordene styrketrening av bekkenbunnsmusklene i stedet for bekkenbunnstrening. Du må trene bekkenbunnen på samme måte som du trener muskler i armer og bein for å gjøre dem sterkere, sier Ingeborg Hoff Brækken, spesialist i manuellterapi og kvinnehelse til Vi.no.

Ifølge Brækken får rundt 50 prosent av alle kvinner problemer med lekkasje og livmorframfall i løpet av livet. Bekkenbunnstrening kan både forebygge og hjelpe. Likevel har kvinner lite kunnskap om nettopp dette.

- Det er et stort hull i helt vanlig folkeopplysning, sier Brækken.

Du har kanskje hørt at såkalte «knipeøvelser» er lurt å gjøre for å slippe urinlekkasje. Men det er ikke bare å knipe nå og da når det skulle passe.

- Det hjelper ikke om du gjør det mens du kjører bil eller ser på Dagsrevyen. Du må virkelig fokusere og trekke sammen så godt som du kan, understreker Brækken.

Investering i kvinnehelsa

Så hvordan bør du trene bekkenbunnsmuskulaturen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer