Sunn livsstil:

Mange kvinner over 40 år glemmer å gjøre dette

Her er de vanligste «tabbene» kvinner gjør for å opprettholde en sunn vekt.

NOK PROTEIN: Det er spesielt viktig å få i seg nok protein etter fylte 40. FOTO: NTB
NOK PROTEIN: Det er spesielt viktig å få i seg nok protein etter fylte 40. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Jo eldre vi blir, desto vanligere er det å oppleve at kroppen ikke orker det samme som tidligere, og vi beveger oss kanskje mindre.

KK har tidligere skrevet at alder i seg selv ikke er en hindring for å opprettholde en sunn vekt: Ved å opprettholde aktivitetsnivået, spise sunt og passe på søvnen, har eldre personer i utgangspunktet like muligheter for å holde vekta som det som det yngre personer har.

Uansett kan opplevelsen av at kroppen ikke føles like «sporty» lenger, føre til at vi ønsker å ta noen grep. Men, det er ikke alltid vi velger de mest nyttige løsningene, skal vi tro amerikansk treningsekspert.

Kvinnehelsemagasinet Redonline snakket nylig med kjendistrener og grunnlegger av The Midlife Mentors, Claire Davis, som listet opp de vanligste «tabbene» kvinner over 40 gjør for å opprettholde en sunn vekt.

Vi oppsummerer listen her, og hører med to norske eksperter om de er enige: Treningsinstruktør og fagansvarlig for kost og ernæring i Roede, Karoline Steenbuch Lied, og ernæringsfysiolog og kvinnehelseveileder Gunn Helene Arsky.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer