Hvor Ofte Bør Jeg Løpe

- Mange kvinner trener for mye kondisjon

Ikke glem styrketrening og sunt kosthold, jenter!

KONDISJONSTRENING: Mange kvinner tror at løping er den beste måten å få drømmekroppen på. Det stemmer ikke, skal vi tro treningsekspertene.  Foto: Scanpix
KONDISJONSTRENING: Mange kvinner tror at løping er den beste måten å få drømmekroppen på. Det stemmer ikke, skal vi tro treningsekspertene. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om mange kvinner har kastet seg over styrketreningstrenden som har herjet de siste årene, er det fortsatt for mange kvinner der ute som trener for mye kardio og kondisjon, mener både treningsekspert Helle Bornstein - gründer av Smart Trening, samt Hollywood-trener Cornelis Elander.

- Etter snart 15 år i bransjen har jeg sett at det kvinner gjerne ønsker seg er strammere mage og rumpe, og generelt en fastere kropp. Da hjelper det svært lite å kun trene kardio hver dag. Det er gjerne en kombinasjon av riktig styrketrening og kosthold som hovedsakelig vil få en i mål. Ved siden av en kortere og mer effektiv form for kardiotrening, sier Elander til KK.no.

Bornstein hevder at det er tre ting som er viktig kombinere:

- Jeg må si meg enig med Cornelis med tanke på at mange kvinner overvurderer kondisjonstreningen, og rett og slett løper av seg det de faktisk ønsker seg: en sterk og stram kropp. Når du trener «smart» kombinerer du styrke, bevegelighet og kondisjonstrening i én økt, sier Bornstein. Hun har utviklet treningskonseptet «Smart Trening».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer