Onani

- Mange onanerer på jobb

Flere grunner til at både menn og kvinner faller for fristelsen!

ONANERE PÅ JOBB: En orgasme kan roe deg ned, sier ekspertene, og kan derfor være én av grunnene til at en del onanerer på jobb.  Foto: Shutterstock / Kzenon
ONANERE PÅ JOBB: En orgasme kan roe deg ned, sier ekspertene, og kan derfor være én av grunnene til at en del onanerer på jobb. Foto: Shutterstock / Kzenon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har møtt klienter som har sagt at de har onanert på jobb, og det kan ha forskjellige årsaker, forteller sexolog Ulla Aasland. 

Det er vanskelig å si noe om hvor vanlig dette er, men helt sært er det nok ikke, og det kan være flere grunner til at folk onanerer på jobb. 

- Det kan handle om å slappe av, og det kan handle om spenning. For eksempel kan det være at man er interessert i noen på jobb, eller at det er et tenningsmønster man har, sier Aasland.  

Altså kan det handle om nettopp det at man er på jobb – et litt forbudt sted, og med fare for å bli oppdaget. 

LES OGSÅ: 1 av 10 har hatt sex på et offentlig toalett

Helt vanlig å onanere på «forbudte» steder

Det tror også sexolog Siril Jensen.

- Onanering på «forbudte» steder er intet nytt. Min oppfatning er at dette skjer først og fremst på grunn av spenningen i å gjøre det der man faktisk kan bli oppdaget. Det at menn gjør det i større grad, henger nok sammen med at menn ofte lettere og raskere kan bli tent, enn kvinner. 

- Angående jobb så vil jeg si at mange onanerer der fordi de kanskje har en kollega de har et godt øye til, eller de flørter litt. Da er kollegaen i nærheten når man onanerer - det blir nærmere enn å fantasere om vedkommende når man kommer hjem. Samtidig kan man etterpå møte kollegaen i forbifarta og ha dirty tanker om det man nettopp har gjort - uten at vedkommende vet det. Det er også en spenning og en tenning i seg selv, sier hun.

- Jeg har også erfart at de som ruser seg i helgene, kan bruke onani i ukedagene, fordi det gir litt av den samme rusfølelsen.

Aasland forteller dessuten at mange bruker onani for å stresse ned. Mange tyr for eksempel til onani når de skal sove. 

- Jeg har også erfart at de som ruser seg i helgene, kan bruke onani i ukedagene, fordi det gir litt av den samme rusfølelsen. Er du veldig stresset kan det også være en faktor, forteller hun.  

LES OGSÅ: Vibrator-test: - Den lager mye lyd, men gjør til gjengjeld VIRKELIG jobben sin!

Fortsatt tabu for kvinner

Men er det flest menn som gjør dette? Det er ikke særlig med undersøkelser som kan svare oss på det spørsmålet. I en liten eldre undersøkelse, gjort av det britiske nettmagasinet Time Out London i 2009 svarte 45 prosent av kvinnene og 64 prosent av mennene at de hadde onanert på jobb. Selv om inntrykket kanskje er at dette er en mannegreie, er det ikke umulig at det er litt jevnere fordelt. 

Heller ikke Dorothea Berge, nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, tror dette er forbeholdt menn. - Kvinnelig seksualitet er jo fortsatt tabu. Det er sikkert noen som vil påstå at «nei, det ville jeg aldri gjort», selv om det ikke er tilfellet. Det er først de siste årene at man har begynt å snakke om kvinnelig seksualitet, påpeker Aasland. 

- Den største forskjellen på kvinner og menn ligger kanskje i at menn har et enklere tenningsmønster enn kvinner, som trenger litt lengre tid på å bli tent. Behovet for å onanere i løpet av arbeidsdagen kan derfor være større for menn enn for kvinner. Jeg vil tro at både kvinner og menn onanerer på jobb, men at menn i større grad snakker om det mens kvinner ønsker å holde det for seg selv, sier hun. 

LES OGSÅ: Får du ikke orgasme? 

- En orgasme kan reduserer jobbstresset

I likhet med Aasland tror hun at det at man onanerer på jobb kan ha med stress å gjøre. 

- Har man en stressende arbeidshverdag kan en orgasme redusere stresset og lette på trykket, slik at man klarer å fokusere på arbeidet.

- Man onanerer på jobb for å unngå å bli oppdaget av partneren.

- En annen grunn kan være at man i et forhold kan ha ulike seksuelle behov, og at man onanerer på jobb for å unngå å bli oppdaget av partneren. Dette gjelder også for kvinner som ikke får orgasme under samleie og som ikke ønsker å snakke med partner om det.

Dessuten kan all tiden vi tilbringer foran skjermen i løpet av arbeidsdagen bidra til at noen blir litt ekstra yre. 
  
- Seksualitet og onani har blitt mer akseptert de siste årene, noe som også kan føre til at flere ønsker å utforske sin seksualitet også utenfor hjemmet. I større grad enn tidligere jobber vi foran en dataskjerm, og har lett tilgang til sosiale medier hvor man finner bilder og videoer som kan gjøre en tent i løpet av en arbeidsdag.

LES OGSÅ: Fetisjene du ikke visste eksisterte

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer