Nedstemt i julen:

Mange rammes av nedstemthet i juletiden

- Hele juletiden blir som et forstørrelsesglass, sier eksperten.

NEDSTEMT: Hvis du er lykkelig og har det bra, blir du ofte lykkeligere i høytiden. Hvis du derimot er nedstemt og lei deg, blir du gjerne enda mer nedstemt i høytiden. FOTO: NTB
NEDSTEMT: Hvis du er lykkelig og har det bra, blir du ofte lykkeligere i høytiden. Hvis du derimot er nedstemt og lei deg, blir du gjerne enda mer nedstemt i høytiden. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Juletiden nærmer seg, og butikkene er allerede i full gang med julelys, julebrus, pepperkaker og julegavetips. Noen ganger kan det føles som om juletiden varer fra begynnelsen av november til langt ut i januar.

Er du én av dem som jubler over julebord, julelunsj, julegløgg og julegrøt, og som teller ned dagene til du kan åpne den første luken i adventskalenderen? Eller er du én av dem som gruer seg til alt oppstyret?

Høytiden skal være en tid for ro, glede, god mat og kvalitetstid med familie og venner, men dessverre er det ikke slik for alle.

For mange kan denne tiden bli veldig vond og vanskelig, spesielt hvis du er ensom, trist, har dårlig råd eller sliter med andre sider av livet.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Blir som et forstørrelsesglass

- Hva er grunnen til at noen føler seg nedstemt i julen?

- Mange erfarer og forteller at følelser forsterkes. Hele juletiden blir som et forstørrelsesglass der folk som er glad fra før blir lettere til sinns, mens energien forsvinner og nedstemtheten forsterkes hos andre. Ulikhetene blir ekstra synlige og kan kjennes belastende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer