Kalorifornektelse

- Mange underestimerer kaloriinntaket sitt med opptil 80 prosent

Går du ikke ned i vekt? Dette kan være forklaringen.

KALORIFORNEKTELSE: Har du «glemt» den muffinsen du spiste etter lunsj? Det er vanligere enn du tror. Foto: Shutterstock / Artmim
KALORIFORNEKTELSE: Har du «glemt» den muffinsen du spiste etter lunsj? Det er vanligere enn du tror. Foto: Shutterstock / Artmim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du legger kanskje ut bildet av den sunne salaten på Instagram, men den pølsa du kjøpte på kiosken da du stresset hjem fra jobb, den velger du å glemme at du i det hele tatt har spist. Tro meg, du er ikke alene om det. En fersk britisk studie viser nemlig at svært mange av oss er i «kalorifornektelse».

Forskere ved Behavioural Insights Team ønsket å undersøke hvordan det kan ha seg at stadig flere blir overvektige, til tross for at kaloriinntaket sies å ha gått ned. Og de oppdaget at mange av oss «glemmer» eller skjuler mye av det vi spiser i løpet av dagen.

– Ja, dette er bevist i flere studier, at folk underrapporterer når de svarer på spørsmål som går på eget kosthold – noe som gjør det veldig vanskelig å forske på og måle folks kosthold, sier kursleder og fagansvarlig for kosthold og ernæring i Grete Roede AS, Karoline Steenbuch Lied til KK.no. 

LES OGSÅ: Tre tegn på at du er for overvektig

Mens den britiske studien viste at kaloriinntaket til studiedeltakerne ble underestimert med opptil 50 prosent, forteller Lied at en amerikansk studie faktisk viste en underestimering av kaloriinntaket med opptil 80 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer