Frikort for tannbehandling:

– Mange vet ikke at de kan få støtte til tannbehandling

En rekke sykdommer og tilstander kan gi deg rett til støtte til tannbehandling. Sjekk hvilke!

GI TANNLEGEN INFORMASJON: Det er viktig å informere tannlegen om du går på medisiner. Medisinbruk kan påvirke tannhelsa og dermed også gi deg rett til stønad til tannbehandling. Foto: Frank May/NTB Scanpix
GI TANNLEGEN INFORMASJON: Det er viktig å informere tannlegen om du går på medisiner. Medisinbruk kan påvirke tannhelsa og dermed også gi deg rett til stønad til tannbehandling. Foto: Frank May/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er en kjent sak at å det ikke er billig å gå til tannlegen og at en tannlegeregning fort kan gi tom lommebok.

Mens barn får tannbehandling dekket av det offentlige, må voksne i utgangspunktet betale selv. Men det finnes unntak hvis du har visse sykdommer, tilstander eller skader.

Ifølge helsenorge.no er det 15 tilstander som gir rett til stønad fra Helfo. Dette gjelder blant annet sjeldne medisinske tilstander, tannkjøttsykdommen periodontitt, munntørrhet (hyposalivasjon), sykdommer i munn og kjeve og tap av tannsubstans.

Se full oversikt over de 15 tilstandene lenger nede i saken.

Hjemmesykepleie = gratis tannpleie

Camilla Hansen Steinum, president i Den norske tannlegeforening, forteller at de fleste går regelmessig til tannlegen og at de fleste har god tannhelse. Et unntak er eldre:

– Når de blir syke ser vi at det blir større utfordringer med tannhelsen. De som får hjemmesykepleie har krav på kostnadsfri tannbehandling hos den offentlige tannhelsetjenesten, uavhengig av hva slags tannbehandling man trenger. Det gjelder også for dem som bor på institusjon, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.